18. gün iftar menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

Ramazan ayının 18. gününde iftara ne pişirsem diye düşünenler için lezzetli menü önerileri haberimizde...


  • Oluşturulma Tarihi : 18.03.2025 14:06
  • Güncelleme Tarihi : 18.03.2025 14:06
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
18. gün iftar menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

Ramazan’ın 18. gününde iftar menüsünü hazırlamakta zorlananlar için birbirinden lezzetli önerilerle karşınızdayız. Eğer her akşam “İftara ne pişirsem?” diye düşünmekten yorulduysanız, ve aynı tarifleri tekrar tekrar yapmak sizi sıkıyorsa, Ramazan boyunca size sunacağımız birbirinden farklı ve nefis iftar yemekleriyle sofralarınızda çeşitlilik yaratabilirsiniz. İşte, 18. gün iftar menüsü için harika seçenekler...

BUGÜN İFTARDA NE PİŞİRSEM?

Ramazan boyunca her gün ne pişireceğinizi düşünmeye gerek kalmadan, 29 günlük iftar menüsü alternatifleriyle her akşam sofralarınızda farklı tatlar olacak. Bu akşamın iftar yemeği için size önerilerimiz ise şu şekilde: 
Çeşm-i nigar çorbası ile yapacağınız bir başlangıç sonrası, fırında kaşarlı mantar, ana yemek olarak tavuklu sultan kebabı ve tatlı olarak da gelin pastası ile 18. Günün iftar menüsünü oluşturmayı deneyebilirsiniz. Bu birbirinden lezzetli yemeklerin tariflerine gelecek olursak:


ÇEŞM-İ NİGAR ÇORBASI

Malzemeler:
1 adet soğan (ince doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı mercimek (yıkayıp süzülmüş)
1 adet havuç (rendelenmiş)
1 çay bardağı süt
6 su bardağı et suyu (veya tavuk suyu)
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Tereyağını ve zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Havuçu ekleyip bir süre daha kavurun.
Unu ekleyip karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun.
Mercimeği, et suyunu (veya tavuk suyunu) ekleyin. Karıştırarak kaynamaya bırakın.
Çorba kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra, bir el blenderı ile çorbayı pürüzsüz hale getirin.
Sütü ve baharatları (tuz, karabiber, pul biber) ekleyip karıştırın ve kısık ateşte bir süre daha ısıtın.
Sıcak olarak servis edin.

FIRINDA KAŞARLI MANTAR

Malzemeler:
10-12 adet büyük boy mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak (doğranmış)
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz ve karabiber
1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
Yapılışı:
Mantarların saplarını dikkatlice çıkarın ve mantarların üst kısmını boşaltın.
Tereyağını ve zeytinyağını bir tavada eritin. Sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin.
Mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Fırın tepsisini yağlayın ve mantarları dizin.
Her bir mantarın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında peynir eriyip hafifçe kızarana kadar 10-12 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapın.

TAVUKLU SULTAN KEBABI

Malzemeler:
İç Harcı İçin:
2 adet yufka
400 gram tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı haşlanmış veya konserve bezelye
1 adet patlıcan
Pul biber
Kekik
Karabiber
Tuz
Beşamel Sos İçin:
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Üzeri İçin:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
İç Harcı Hazırlama:
Tavuk etlerini küçük parçalara doğrayın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Patlıcanı alacalı soyup küp şeklinde doğrayın ve tuzlu suda bekletin.
Bir tavada sıvı yağ ve tereyağını ısıtın.
Önce soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Ardından tavukları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Sırasıyla havuç, bezelye, patlıcan ve sarımsakları ekleyip her birini birer dakika arayla kavurun.
Salçayı ve baharatları ekleyip karıştırın.
Son olarak, haşlanmış bezelyeyi ekleyip karıştırın.
Beşamel Sos Hazırlama:
Bir sos tenceresinde tereyağını eritin.
Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Yavaşça sütü ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Tuz ve isteğe bağlı olarak muskat cevizi veya karabiber ekleyebilirsiniz.
Kebabın Yapılışı:
Fırın tepsisini yağlayın.
Yufkalardan birini serip iç harcının yarısını üzerine yayın.
Diğer yufkayı da serip kalan iç harcı yerleştirin ve yufkayı bohça haline getirin. 
Üzerine beşamel sosu dökün ve eşit şekilde yayın.
Rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

GELİN PASTASI

Malzemeler:
Pandispanya için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket toz krem şanti
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Pandispanya: Yumurtaları ve şekeri bir kaba alın, mikserle beyazlayana kadar çırpın. Suyu ekleyip karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin. Karıştırdıktan sonra yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirin.
Krema: Sütü, şekeri, unu ve nişastayı tencereye alıp karıştırarak pişirin. Koyu kıvama gelince vanilini ve tereyağını ekleyip karıştırın. Ocağı kapatıp soğumasını bekleyin.
Pandispanya kekini ikiye bölüp kremayı aralarına yayın. Üzerini krem şanti ve dilediğiniz meyve ile süsleyin.
Soğuduktan sonra dilimleyip soğuk servis yapın.

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ