20. gün iftar menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

Ramazan ayının 20. gününe özel iftar sofralarınızı şenlendirecek lezzetli ve pratik menüyü sizler için derledik


  • Oluşturulma Tarihi : 20.03.2025 15:10
  • Güncelleme Tarihi : 20.03.2025 15:10
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
20. gün iftar menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

Ramazan ayının bereketini sofralarınıza taşımak için 20. gün iftar menüsüyle karşınızdayız. Hafif bir başlangıç, besleyici bir ana yemek ve tatlı bir kapanışla hazırlanan bu menü hem pratik hem de lezzetli tariflerden oluşuyor. İşte bugüne özel iftar menüsü önerileri…

BUGÜN İFTARDA NE PİŞİRSEM?

Lezzet dolu bir iftar sofrası için bugünkü menümüzde hem pratik hem de doyurucu tarifler yer alıyor. İftara sıcacık bir başlangıç yapmak isteyenler için terbiyeli havuçlu şehriye çorbası, ardından güveçte kuru fasulye ve pirinç pilavı ile tamamlanan doyurucu bir ana yemek önerimiz var. Yanında serinletici bir lezzet olarak kuru cacık da sofraya eşlik ediyor. Tatlı olarak ise kadayıflı muhallebili revani, tatlı krizlerinize son verecek. İşte, adım adım iftar menüsü tarifleri:


Terbiyeli Havuçlu Şehriye Çorbası

Malzemeler:
•    2 adet havuç
•    1 diş sarımsak
•    1 çay bardağı arpa şehriye
•    2 tatlı kaşığı sebze tozu
•    2 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyesi için:
•    1 yumurta sarısı
•    4 yemek kaşığı yoğurt
•    1 yemek kaşığı un
Üzeri için:
•    2 yemek kaşığı tereyağı
•    2 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
1.    Havucu rendeleyip sarımsakla birlikte sıvı yağda soteleyin.
2.    Arpa şehriyeyi ekleyerek kavurun, ardından sıcak suyu ekleyin.
3.    Ayrı bir kapta terbiye malzemelerini karıştırın, çorbanın suyundan birkaç kepçe alıp ılıştırarak çorbaya ekleyin.
4.    Tereyağında kızdırılmış naneyi üzerine dökerek servis edin.

Güveçte Kuru Fasulye

Malzemeler:
•    500 gr kuşbaşı et
•    3 su bardağı kuru fasulye
•    1 adet kuru soğan
•    1,5 yemek kaşığı biber salçası
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    Yarım çay bardağı sıvı yağ
•    Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
•    2 adet acı biber
•    1,5 litre su
Yapılışı:
1.    Eti güveçte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
2.    Doğranmış soğanı ve sıvı yağı ekleyerek kavurun.
3.    Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
4.    Haşlanmış fasulyeleri ekleyip baharatları ve suyu ilave edin.
5.    Önce yüksek, sonra kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin.

Pirinç Pilavı

Malzemeler:
•    2 su bardağı pirinç
•    2,5 su bardağı sıcak su
•    3 yemek kaşığı tereyağı
•    1 yemek kaşığı sıvı yağ
•    Tuz
Yapılışı:
1.    Pirinci yıkayıp tuzlu ılık suda 15-20 dakika bekletin, ardından süzün.
2.    Tereyağını eritin, pirinci ekleyip kavurun.
3.    Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
4.    Demlendirdikten sonra servis edin.

Kuru Cacık

Malzemeler:
•    2 adet salatalık
•    6-7 adet kornişon turşu
•    6 yemek kaşığı süzme yoğurt
•    Tuz, limon kabuğu rendesi
•    Üzeri için nane ve zeytinyağı
Yapılışı:
1.    Salatalık ve turşuları küçük doğrayın.
2.    Yoğurt ve tuzu karıştırın, doğranmış malzemeleri ekleyin.
3.    Üzerini nane ve zeytinyağı ile süsleyerek servis edin.

Kadayıflı Muhallebili Revani

Malzemeler:
•    2 yumurta
•    1 çay bardağı şeker
•    1 çay bardağı sıvı yağ
•    1 çay bardağı irmik
•    2 yemek kaşığı yoğurt
•    1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya
•    1 su bardağı un
Muhallebisi için:
•    2,5 su bardağı süt
•    1 yemek kaşığı un
•    1,5 yemek kaşığı nişasta
•    3 yemek kaşığı şeker
•    1 paket vanilya
Şerbeti için:
•    2 su bardağı şeker
•    2,5 su bardağı su
•    1 kaç damla limon
Üzeri için:
•    1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
Yapılışı:
1.    Şeker ve suyu kaynatıp limon ekleyerek şerbeti hazırlayın, ılınmaya bırakın.
2.    Kek malzemelerini karıştırıp yağlanmış tart kalıbına dökün, 180°C’de 20 dakika pişirin.
3.    Fırından çıkan kekin üzerine ılık şerbeti dökün.
4.    Muhallebiyi hazırlayıp kekin üzerine yayın, kavrulmuş kadayıf ile süsleyin.
5.    Buzdolabında dinlendirerek servis edin.

 

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ