21. gün iftar menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

Ramazan ayında lezzetli bir iftar sofrası kurmak isteyenlere 21. gün menüsü burada. Günün menüsüyle kolayca hazırlayabileceğiniz yemek tariflerini kaçırmayın!


  • Oluşturulma Tarihi : 21.03.2025 11:46
  • Güncelleme Tarihi : 21.03.2025 11:46
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
21. gün iftar menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

21. gün iftar menüsü, Ramazan ayının ortalarına gelindiği bu günlerde iftar sofralarınızı zenginleştirmek isteyenler için öneriler sunuyor. Kolayca hazırlayabileceğiniz sağlıklı ve lezzetli yemek tarifleri ile iftar sofrasını şenlendirebilirsiniz. İşte, 21 Mart 2025 Ramazan ayına özel iftar menüsü önerileri.

BUGÜN İFTARDA NE PİŞİRSEM?

Ramazanın 21. günü iftar menüsünde, sofralarınıza renk katacak Çeşmi Nigar Çorbası, ana yemek olarak lezzetli Kabak Mantısı ve sodalı peynirli Tepsi Böreği bulunuyor. Tatlı içinse, muzlu borcam pastası yapabilirsiniz. 

ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI

•    1 adet kuru soğan
•    1 yemek kaşığı un
•    1 su bardağı kırmızı mercimek
•    Yarım çay bardağı sıvı yağ
•    1 tatlı kaşığı tuz
•    1 litre su
Terbiyesi için:
•    1 çay bardağı süt
•    1 adet yumurta sarısı
•    Yarım limon suyu
Sosu için:
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    1 tatlı kaşığı kuru nane
•    1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
1.    Mercimekleri yıkayıp süzün.
2.    Sıvı yağ ve doğranmış soğanı tencereye alın, pembeleşene kadar kavurun.
3.    Unu ekleyip biraz daha kavurun.
4.    Mercimekleri ekleyip karıştırın, ardından sıcak suyu ilave edin.
5.    Mercimekler yumuşayıp dağılıncaya kadar pişirin.
6.    Ayrı bir kapta süt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın.
7.    Mercimekler piştikten sonra, çorbayı pürüzsüz hale gelene kadar blendardan geçirin.
8.    Hazırladığınız terbiyeyi yavaşça ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
9.    Tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra çorbayı ocaktan alın.
10.    Sos için tereyağını eritin, içine nane ve pul biberi ekleyin, kızdırın.
11.    Çorbanın üzerine sosu gezdirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

KABAK MANTISI

•    3-4 adet kabak
•    1 adet soğan
•    200 gram kıyma
•    1 tutam dereotu
•    Kekik, kimyon, karabiber (her birinden 1 çay kaşığı)
•    Tuz
Sosu için:
•    1 yemek kaşığı domates salçası
•    1 yemek kaşığı biber salçası
•    2 su bardağı su
•    4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
•    Tuz
Yapılışı:
1.    Kabakları çatalla çizikler atarak 3 parmak kalınlığında dilimleyin.
2.    Kabakların içini oyup, çıkan içleri atmadan kenara ayırın.
3.    Kıymaya rendelenmiş soğan ve kabak içlerini ekleyin, baharatlarla karıştırın.
4.    Kabak dilimlerini fırın tepsisine yerleştirip içlerine kıymalı harcı doldurun.
5.    Sos malzemelerini karıştırıp üzerine dökün.
6.    190 derece fırında pişirin ve sarımsaklı yoğurtla servis edin. Afiyet olsun!

SODALI PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ

•    5 adet yufka
•    1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
•    1 şişe sade soda (üzerine dökmek için)
•    2 yemek kaşığı tereyağı (aralarına koymak için)
İç harcı:
•    500 gram beyaz peynir
•    Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
Sos için:
•    2 yumurta
•    Yarım su bardağı sıvı yağ
•    400 ml süt
•    3 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı:
1.    Sos malzemelerini mikserle çırpın.
2.    Peyniri ufalayın, maydanozu ekleyin ve karıştırın.
3.    Fırın tepsisini yağlayın, ilk yufkayı kenarları sarkacak şekilde yerleştirin.
4.    Üzerine sos sürüp, bir yufkayı buruşturup üzerine koyun ve sosla ıslatın.
5.    Kalan peynirli harcı ekleyip tereyağı serpiştirin.
6.    Üzerine son yufkayı koyup, kalan sosu dökün.
7.    Böreği pişirmek için, üzerine yumurta sarısı sürüp 180°C’de 50-60 dakika pişirin. Afiyet olsun.

MUZLU BORCAM PASTASI

Pandispanya için
•    4 adet yumurta
•    1 su bardağı toz şeker
•    1 su bardağı un
•    1 yemek kaşığı nişasta
•    1 paket kabartma tozu
•    1 paket vanilya
•    2.5 yemek kaşığı kakao
Pastacı kreması için:
•    1 litre süt
•    1 su bardağı toz şeker
•    2 yemek kaşığı nişasta
•    3 yemek kaşığı un
•    1 adet yumurta sarısı
•    1 paket vanilya
•    1 paket sıvı krema
•    2-3 adet muz
Islatmak için:
•    Süt
Ganaj için:
•    1 paket sıvı krema
•    160 gr çikolata (sütlü ve bitter karışık)
Yapılışı:
1.    Pandispanya için yumurta ve şekeri çırpın, ardından kuru malzemeleri ekleyip karıştırın.
2.    Yağlı kağıt serili borcama dökün ve 150°C’de pişirin.
3.    Kremayı hazırlamak için, süt, şeker, un ve nişastayı çırpın, koyu kıvam alana kadar pişirin.
4.    Vanilyayı ekleyin ve soğutun. Sonra kremaya sıvı kremayı ekleyin.
5.    Pişen pandispanyayı ikiye bölün, aralarına kremayı sürüp, muzları ekleyin.
6.    Üzerine ganajı dökün ve buzdolabında 4-5 saat bekletin.
7.    Süsleyip dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ