- Lezzet
- 16.03.2025 15:55
Ramazan ayının 16. gününde iftara ne pişirsem diye düşünenler için lezzetli menü önerileri haberimizde...
Ramazan’ın 16. gününde iftar menüsünde ne pişireceğinize hala karar veremediyseniz, size özel harika öneriler hazırladık. İşte 16. gün iftar menüsü için lezzetli seçenekler...
Ramazan boyunca ne pişireceğim diye kara kara düşünmenize gerek yok. 29 günlük iftar menüsü seçenekleriyle artık sofralarınızda her gün farklı lezzetler olacak. Bugün size vereceğimiz iftar menüsü tarifinde, su ya da hurma ile açılan orucunuzun ardından midenizi rahatlatacak bir domatesli tel şehriye çorbası, yanına ara sıcak olarak gül böreği, ana yemek olarak fırında tavuk butu, son olarak ise cevizli irmik helvası ile tatlı bir kapanış yer alıyor. İşte bu birbirinden lezzetli yiyeceklerin tarifleri…
Malzemeler:
1 adet büyük domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı tel şehriye
1,5 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Zeytinyağını bir tencereye alıp, üzerine rendelediğiniz domatesi ekleyin.
Domatesler suyunu salıp hafifçe suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
Üzerine sıcak suyu ilave edin, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
Çorbanın kaynamaya başlamasından sonra tel şehriyeyi ekleyin.
Şehriyeler yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
Çorbanız hazır, sıcak servis yapın.
Malzemeler:
4 yufka
200 gram beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı süt
1 yumurta (üzeri için)
Yapılışı:
Beyaz peyniri ezin, ince doğranmış maydanozu ekleyin ve karıştırın.
Yufkaların her birini tezgaha serin. Yufkanın üzerine sıvı yağ ve süt karışımını sürün.
Yufkayı dörde katlayın ve peynirli harcı yerleştirin.
Yufkayı rulo şeklinde sarın ve gül şeklinde kıvırarak tepsiye yerleştirin.
Üzerine yumurta sürün ve 180°C ısınmış fırında altın rengini alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Sıcak servis edin.
Malzemeler:
6 adet tavuk butu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Tavuk butlarını yıkayıp, kağıt havluyla kurulayın.
Bir kasede tuz, karabiber, kekik, pul biber, zeytinyağı ve limon suyu karıştırın.
Tavuk butlarını bu karışıma bulayıp, 15-20 dakika marine edin.
Fırın tepsisini yağlayın ve tavuk butlarını yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında, tavuklar iyice kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Tavuk butları hazır! Yanında pilav veya salata ile servis yapabilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı vanilin (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Tereyağını geniş bir tencerede eritin.
İrmik ve şekeri ekleyin, irmikler rengi dönene kadar orta ateşte kavurun.
Süt ve suyu ilave edin, karıştırarak kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra kısık ateşe alın, tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika pişmeye bırakın.
Cevizleri ekleyin, karıştırın ve helvayı ocaktan alın.
Bir süre dinlendikten sonra sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsiniz.