- Lezzet
- 15.03.2025 14:11
Ramazan ayının 15. gününde iftara ne pişirsem diyenlere uygun lezzetli menü önerileri haberimizde...
Ramazan'ın 15. gününde iftar menüsünde bugün ne pişirsem diye zorlananlar için özel iftar menüsü önerileri hazırladık. İşte, 15.Gün iftar menüsü
İftara ne yapsam derdine son veren 29 günlük iftar menüsü seçenekleriyle karşınızdayız. Ramazan sofralarına lezzet katan başlangıç olarak şifa kaynağı terbiyeli şehriye çorbası, ana yemeklerde ise tavuklu patates çanakları ve muhammara gibi nefis tarifler yer alıyor. İftar tatlıları arasında ise geleneksel ve çok sevilen fıstıklı burma kadayıf, 15. günün tatlısı olarak öne çıkıyor.
Malzemeler:
• 1 çay bardağı tel şehriye
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 2 diş sarımsak
• 1’er çay kaşığı karabiber, toz kırmızı biber, pul biber
• 8 su bardağı sıcak su
• Tuz
Terbiye için:
• 3 yemek kaşığı yoğurt
• 2 yemek kaşığı un
• 1 yumurta sarısı
Üzeri için:
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
1. Şehriye, sıvı yağda hafifçe kavrulur.
2. Salça eklenip bir süre daha kavrulmaya devam edilir.
3. Sarımsak ve baharatlar eklenip karıştırılır, ardından sıcak su eklenerek kaynamaya bırakılır.
4. Terbiyeyi hazırlamak için, yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpın.
5. Çorbadan bir iki kepçe alıp terbiyeyi ılıştırdıktan sonra karıştırarak çorbaya ekleyin.
6. Son olarak, tereyağını ve nane ile birlikte üzerini gezdirip karıştırarak sıcak servis yapın.
Malzemeler:
Patatesler için:
• 6 adet patates Tavuk harcı için:
• 400 gr tavuk göğsü
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 küçük soğan
• Yarım kırmızı biber
• 1 adet çarliston biber
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• Yarım tatlı kaşığı kekik
• Yarım çay kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Yarım çay bardağı sıcak su Sosu için:
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 su bardağı sıcak su Beşamel sosu için:
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı un
• 1 su bardağı süt
• 1 çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı karabiber Üzeri için:
• 150 gr kaşar peyniri Patatesleri kızartmak için:
• Sıvı yağ
Yapılışı:
1. Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını eritin, un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
2. Sütü ekleyip karıştırarak kaynamasını bekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip kıvam alana kadar pişirin.
3. Patatesleri soyup ortalarını oyup soğuk suya bırakın.
4. Patatesleri kızgın yağda iyice kızartın.
5. Tavukları, sıvı yağda suyunu çekene kadar pişirin. Soğan ve biberleri ekleyin, sonra salça, baharatlar ve suyu ilave edin, birkaç dakika daha pişirin.
6. Fırın kabına kızarmış patatesleri dizin, tavuk harcını doldurun ve beşamel sosu üzerine dökün.
7. Kaşar peyniri serpiştirip 180°C fırında 30 dakika pişirin.
8. Sıcak servis yapın.
Malzemeler:
• 6 adet kırmızı kapya biber
• 50 g ceviz
• 100 ml zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı nar ekşisi
• 2 dilim tost ekmeği (küp şeklinde)
• 1 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı kekik
Yapılışı:
1. Kırmızı biberleri 250°C'de fırında kabukları yanana kadar pişirin, sonra kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın.
2. Közlenmiş biberleri ve diğer malzemeleri mutfak robotuna ekleyin, karıştırın.
3. Karışımı tabağa alıp, ceviz ve maydanozla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler:
İç dolgu için:
• 1 su bardağı kuru kadayıf
• 1,5 su bardağı Antep fıstığı
Şerbeti için:
• 2,5 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı su
• Çeyrek limon suyu
Üzeri için:
• Toz Antep fıstığı
Yapılışı:
1. Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri kaynatın. Limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
2. İç dolgu için kadayıfı ve fıstığı karıştırın.
3. Taze kadayıfı yayarak iç dolgusunu yerleştirin, sıkıca sarın ve yağladığınız tavaya dizin.
4. Kalan sade yağı dökerek, kadayıfları kısık ateşte çevirerek pişirin.
5. Alt kısmı kızardıktan sonra, kadayıfı ters çevirin ve her iki tarafını kızartın.
6. Şerbeti üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
7. Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.