- Lezzet
- 14.03.2025 14:31
Ramazan ayının 14. günü için nefis ve pratik iftar menüsü arayışında olanlara özel tarif önerileri. İftar sofralarınızı şenlendirecek birbirinden lezzetli iftar menüsü
Ramazan ayının 14. günü için sofralarınızı zenginleştirecek iftar menüsü önerilerini sizin için derledik. Hem hafif hem de besleyici seçeneklerle ailenize unutulmaz bir iftar keyfi yaşatabilirsiniz. İşte, Ramazan 2025'in 14. günü iftar menüsü önerileri...
Ramazan ayının 14. gününde ne pişireceğinize karar veremediyseniz, sakin olun. Bugün için önerilen menüde, sıcacık terbiyeli nohutlu mantı çorbası, ıspanaklı bulgur yemeği ve mantar sote gibi doyurucu seçenekler yer alıyor. Ayrıca, geleneksel tatlılardan yalancı profiterol de iftar sofralarınıza lezzet katacak. İşte, 14. Gün iftar menüsü!
Malzemeler:
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 1 kase hazır mantı
• 7 su bardağı sıcak su
• 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için:
• 1 yumurta
• 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
• 1 yemek kaşığı un
• Yarım limon suyu
• Bir miktar su
Sosu için:
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
Yapılışı:
1. Mantı ve nohutu bir tencereye alın.
2. Üzerine 7 su bardağı sıcak suyu ilave edip, mantılar pişene kadar kaynatın.
3. Sos malzemelerini bir kaseye alıp karıştırın.
4. Kaynamakta olan çorbadan bir miktar alın, sosu içine ekleyin ve karıştırarak çorbaya dökün.
5. Kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyip bir iki taşım kaynatın, sonra ocaktan alın.
6. Tereyağını bir tavada eritin, nane ekleyip karıştırın. Çorbanın üzerine dökün ve afiyetle yiyin.
Malzemeler:
• 1 kg ıspanak
• 1 büyük soğan
• 1 diş sarımsak
• 1 kırmızı kapya biber
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
• Yarım çay bardağı bulgur
• Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber
• 1 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
• 3-4 yemek kaşığı yoğurt
• 1 diş sarımsak
Yapılışı:
1. Ispanakları iyice yıkayıp doğrayın.
2. Tavada sıvı yağı ısıtıp, soğanları kavurun.
3. Kapya biber ve sarımsağı ekleyin, kavurmaya devam edin.
4. Salçaları ve bulguru ilave edip karıştırın, sıcak suyu ekleyin.
5. Baharatları ekleyip, son olarak ıspanakları ekleyin. Karıştırarak kısık ateşte pişirin.
6. Pişen yemeği tabağa alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin ve servise sunun.
Malzemeler:
• 800 gram minik mantar
• 6 diş sarımsak
• 4 yeşil biber
• 2 kırmızı biber
• 1 kuru soğan
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı pulbiber
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
Üzeri için:
• Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
1. Sebzeleri temizleyip doğrayın.
2. Tavaya mantarı koyup suyunu çekene kadar pişirin.
3. Yağları ekleyip, soğan ve biberleri ilave ederek kavurun.
4. Baharatları ekleyip karıştırın.
5. Servis tabağına alıp, üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirerek sıcak servis edin.
Malzemeler:
• 1 paket kedidili bisküvi
• 1 kg süt
• 3 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı mısır nişastası
• 1 yumurta sarısı
• 1 çay bardağı şeker
• 1 paket sıvı krema
• 1 paket vanilya
Ganaj için:
• 1 kutu sıvı krema
• 100 gram bitter çikolata
• 100 gram sütlü çikolata
Süslemek için:
• Toz antep fıstığı ve antep fıstığı taneleri
Yapılışı:
1. Nişastayı sütle açın.
2. Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri bir tencereye alıp karıştırın.
3. Nişastalı sütü ekleyip karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
4. Vanilyayı ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
5. Kremayı mikserle çırpın, muhallebiye ekleyin.
6. Kedidili bisküvilerini parçalayıp muhallebiye ekleyin, borcama dökün.
7. Ganaj için kremayı ısıtıp çikolataları ekleyip karıştırın, soğutun.
8. Yalancı profiterolün üzerine ganajı dökün ve antep fıstığı ile süsleyerek soğutun. Afiyet olsun!