10. Gün İftar Menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

Ramazan ayının 10. gününde iftara ne pişirsem diye düşünenler için lezzetli iftar menüsü önerisi hazırladık. İşte 2025 Ramazan ayı için sofralarınıza renk katacak tarifler…


  • Oluşturulma Tarihi : 10.03.2025 16:41
  • Güncelleme Tarihi : 10.03.2025 16:41
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
10. Gün İftar Menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

Bugün iftar sofralarınızı şenlendirecek birbirinden lezzetli ve pratik yemekler için hazırladığımız 10. gün menüsünü sizler için derledik. Ana yemeklerden tatlıya kadar, sofranızda aradığınız her şey bu menüde. İşte, 10. Gün İftar Menüsü önerisi

RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ 

Ramazan’ın 10. Gününde sofralarınıza renk katacak tarifler…

PRATİK YAYLA ÇORBASI

•    1 su bardağı yoğurt
•    1 yemek kaşığı un
•    1 adet yumurta
•    Yarım çay bardağı şehriye
•    Yarım yemek kaşığı tereyağ
•    2 yemek kaşığı sıvı yağ
•    2,5 su bardağı soğuk su
•    1 tatlı kaşığı kuru nane
•    Yarım tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ekleyin)
YAPILIŞI:
1.    İlk olarak, çorbayı yapacağınız tencereye yoğurt, un ve yumurtayı ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Ardından suyu ekleyip tekrar karıştıralım ve tencereyi ocağa alın. Karışım kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırılması önemli, böylece çorbanın kesilmesini engellenir.
2.    Çorba kaynamaya başladıktan sonra, bir kenara alın. Küçük bir tavada yağları erittikten sonra şehriyeleri ekleyip, şehriyeler altın rengini alana kadar kavurun.
3.    Şehriyeler kavrulunca, üzerine nane ekleyip karıştırdıktan sonra bu karışımı dikkatlice çorbanın üzerine dökün.
4.    Sonrasında, çorbayı tekrar ocağa alıp şehriyeler yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin
5.    Piştikten sonra tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra, çorbayı ocaktan alın. Sıcak veya ılık olarak afiyetle tüketebilirsiniz.

FIRINDA SOSLU TAVUK

•    1 kg kanat
•    4 adet patates
•    Çeri domates
•    Biber
Kanat sosu için;
•    1 yemek kaşığı ketçap
•    1 yemek kaşığı mayonez
•    1 tatlı kaşığı hardal
•    1 tatlı kaşığı bal
•    2 yemek kaşığı soya sosu
•    2 diş sarımsak
•    1 tatlı kaşığı kekik
•    1 tatlı kaşığı pul biber
•    1 çay kaşığı karabiber
•    Tuz
•    Az sıvı yağ
YAPILIŞI:
Öncelikle kanatları iyice yıkayın. Ardından, sosu hazırlayıp karıştırarak kanatların üzerine dökün. Sosu iyice yedirdikten sonra, üzerini kapatarak en az 2 saat boyunca buzdolabında dinlendirin.
Patatesleri küp şeklinde doğrayın ve fırın tepsisinin kenarlarına yerleştirin. Kanatları tepsinin ortasına koyun ve üzerine doğranmış patatesler, domatesler ve biberleri serpiştirin.
Hiç su eklemeden, fırında kanatlar ve sebzeler güzelce kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

YOĞURTLU ŞEHRİYE SALATASI

•    1 su bardağı şehriye
•    2 adet havuç
•    Yarım su bardağı mısır
•    3-4 adet kornişon turşu
•    1 su bardağı yoğurt
•    Yarım su bardağı mayonez
•    1 diş sarımsak
•    1 yemek kaşığı sıvı yağ
•    Tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle bir tencerede yeterli miktarda suyu kaynatın ve şehriyeleri ekleyip haşlayın. Haşlanan şehriyeleri süzgeçle süzün.
Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve rendelediğiniz havuçları ekleyip, havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
Bir kaba yoğurt ve mayonezi alıp karıştırın. Soğuyan şehriyeleri ve pişirdiğiniz havucu bu karışıma ekleyin. Ardından, kalan malzemeleri de ilave edip iyice karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

TAHİNLİ MUHALLEBİ

•    1 litre süt
•    1 yumurta sarısı
•    1 su bardağı şeker
•    2 yemek kaşığı nişasta
•    3 yemek kaşığı un
•    1 paket vanilya
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    Yarım su bardağı tahin
•    1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Süt, yumurta, un, nişasta ve şekeri uygun bir tencereye alıp, karıştırarak pişirmeye başlayın. Kıvam alana kadar sürekli karıştırmaya devam edin.
Kıvamı aldıktan sonra, ocağın altını kapatın ve vanilya, tereyağı ve tahini ekleyip çırpıcıyla güzelce çırpın. Karışımı, önceden ıslattığınız kaselere paylaştırın.
Tatlıyı, soğuduktan sonra üzerini kapatıp en az 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Dinlendikten sonra, tatlıyı bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın ve servis yapın. Afiyet olsun. 

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ