8. Gün İftar Menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

İftara ne pişirsem diye düşünenler için, 8. günün iftar menüsünde hem pratik hem de besleyici seçeneklerle sofralarınızı renklendirecek tarifler öneriyoruz. İşte Ramazan ayının 8.gününde sizler için derlediğimiz iftar menüsü


  • Oluşturulma Tarihi : 08.03.2025 15:42
  • Güncelleme Tarihi : 08.03.2025 15:42
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
8. Gün İftar Menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

Bugün iftara ne pişirsem diye düşünüyorsanız, 8. gün için hazırladığımız özel iftar menüsü ile sofralarınıza lezzet katacak pratik ve doyurucu tarifler sizleri bekliyor. Bu menüde, damak tadınıza hitap edecek ana yemekler, tatlılar ve içecekler yer alıyor. İşte, 8. Gün İftar Menüsü önerisi

İFTAR MENÜ ÖNERİSİ 

İşte, Ramazan'da sofralarınıza lezzet katacak muhteşem yemek tarifleri

ISPANAKLI KIŞ ÇORBASI

•    1 adet havuç
•    1 çorba kasesi ince doğranmış ıspanak
•    1 orta boy kuru soğan
•    2 yemek kaşığı şehriye
•    Yarım çay bardağı sıvı yağ
•    1 buçuk litre su
•    2 çay kaşığı tuz
•    1 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için;
•    1 yumurta sarısı
•    5 yemek kaşığı yoğurt
•    2 yemek kaşığı un
Üzeri için;
•    1 yemek kaşığı tereyağ
•    1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Servis için;
•    Limon
YAPILIŞI:
Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayın. Havuçları soyup ince rendeleyin. Soğanları küçük küçük doğrayın.
Tencereye sıvı yağ koyun ve ısındığında doğradığınız soğanları ekleyip kavurun.
Doğranmış ıspanak ve havuçları ekleyin ve dirilikleri gidene kadar kavurun.
Üzerine suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Şehriye ilave edin ve şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
Terbiye için, bir kasede yumurta sarısı, yoğurt ve un karıştırın.
Çorbadan bir kepçe alıp terbiyeye ekleyin, karıştırarak ılıştırın.
Ilınan terbiyeyi çorbaya ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
İki taşım kaynatın, ardından çorbanız hazır olacak.
Üzeri için tereyağını eritin, üzerine toz biber ekleyin. Çorbanın üzerine tereyağını gezdirin ve limon sıkarak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

TAVUK TAVA

•    400-500 gram tavuk but veya tavuk göğsü
•    3 adet domates(ben konserve kullandım)
•    1 adet kırmızı biber
•    2 adet yeşil biber
•    3 adet patates
•    1 adet soğan
•    4 diş sarımsak
•    1 tatlı kaşığı biber salçası
•    1 yemek kaşığı domates salçası
•    Yarım çay bardağı zeytinyağ
•    2 tatlı kaşığı tuz
•    1 tatlı kaşığı kimyon
•    1 çay kaşığı karabiber
•    1 tatlı kaşığı acı pul biber
•    1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

YAPILIŞI:
Tüm malzemeleri küçük küçük doğrayın. Fırın kabına tavukları yerleştirin. 
Üzerine doğranmış patates, biber, domates, soğan ve sarımsakları ekleyin. Salça, zeytinyağı ve baharatları da ekleyin. Tüm malzemeyi güzelce harmanlayın. 
Karışımı tepsiye bastırarak düzleştirin. Üzerine ıslatılmış fırın kağıdını kapatın. Önceden ısıttığınız 200°C fırında 20 dakika pişirin. Yemeğin üzerinin kızarması için fırın kağıdını çıkarın. Yemeği 25-30 dakika daha üzeri açık şekilde pişirin. Afiyet olsun!

YEŞİL ELMALI KEREVİZ SALATASI

2 adet kereviz
1 adet yeşil elma
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı normal yoğurt
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Sunum için;
Portakal dilimi

YAPILIŞI:
İlk olarak, geniş bir kaseye yoğurt, mayonez, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyin, karıştırın. 
Ardından rendelediğiniz kerevizleri karışıma ekleyin ve hemen karıştırarak, kerevizin kararmamasını sağlayın. 
Elmayı rendeleyip suyunu sıktıktan sonra, karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın. 
Portakalı dilimleyerek, servis tabağına yerleştirin. 
Hazırladığınız kereviz karışımını, dondurma kaşığıyla portakal dilimlerinin üzerine koyun. 
Son olarak, cevizle süsleyip, soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.

DUBAİ ÇİKOLATALI MAGNOLİA

Magnolia:
•    1 su bardağından bir parmak eksik şeker
•    3 su bardağı süt
•    2 yumurta sarısı
•    1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
•    1 tepeleme yemek kaşığı un
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    1 paket vanilya
Krema soğuduktan sonra:
•    1 paket krema
Ganaj için:
•    1 paket krema
•    140 gram çikolata sütlü bitter karışık
Fıstıklı karışım için:
•    6 yemek kaşığı fıstık ezmesi
•    2 yemek kaşığı tahin
•    10 yemek kaşığı hazır kavrulmuş kadayıf

YAPILIŞI:

Süt, un, nişasta ve yumurta sarısını bir tencereye alıp, ocağı açmadan karıştırarak homojen bir kıvam elde edin. 
Ardından, karışımı kısık ateşte pişirmeye başlayın. 
Karışım kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyin, ardından altını kapatın. 
Hazırladığınız kremayı cam bir kaseye aktarın ve üzerine streç film kaplayarak, doğrudan temas etmesini engelleyin. Kremayı dolapta soğumaya bırakın. 
Kremanın soğumasının ardından, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. 
Ganaj hazırlamak için, kremayı hafifçe ısıtıp, ocağın altını kapatın. Ardından çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Karışımı soğumaya bırakın. 
Fıstıklı karışım için, tüm malzemeleri uygun bir kaba alıp iyice karıştırın. 
Servis için uygun bir kaseye önce fıstıklı karışımdan, sonra kremadan bir kat ekleyin. Ardından tekrar fıstıklı karışım ve kremayı ekleyin. Son olarak, ganajı en üste dökün. 
Tatlıyı 4-5 saat boyunca buzdolabında dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ