9. gün iftar menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

Ramazan ayı boyunca ‘Bugün iftara ne pişirsem?’ diye düşünmemeniz için, biz sizin yerinize düşünüyoruz. Ramazan’ın 9. gününde iftar için pişirebileceğiniz yemek menüsü önerimiz haberin devamında


  • Oluşturulma Tarihi : 09.03.2025 16:33
  • Güncelleme Tarihi : 09.03.2025 16:33
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
9. gün iftar menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

Ramazan ayında iftar sofraları, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz en özel anlardan birine ev sahipliği yapıyor. Birçok kişi de gün boyu sabırla beklenen bu anı lezzetli ve doyurucu yemeklerle taçlandırmak istiyor. Ancak her gün "İftara ne pişirsem?" sorusu akılları kurcalıyor. Hem pratik hem de besleyici tarifler arıyorsanız, çorba ile başlayıp, nefis bir ara sıcak, doyurucu bir ana yemek ve tatlıyla tamamlanan iftar menüleri tam size göre. Sizler için, iftarda ağırlayacağınız misafirlerinize yapabileceğiniz birbirinden lezzetli dört tarif derledik. İşte iftar sofralarınızı şölene dönüştürecek lezzetli iftar menüsü önerileri…

İFTARA NE PİŞİRSEM?

30 gün süren Ramazan ibadetinin 9. gününde iftar sofralarınızı bir klasik olan mercimek çorbası, herkesin bayılarak yediği peynirli paçanga böreği, yapılışı zahmetli görünse de kolay ve lezzetli bir ana yemek olan etli ali nazik kebabı ve Ramazan ayının olmazsa olmazı güllaç ile şenlendirebilirsiniz.

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
6 su bardağı su (veya tavuk suyu)
Tuz, karabiber, kimyon
Üzeri için: Kırmızı biber ve tereyağında kızdırılmış nane
Yapılışı:
Soğan ve havucu doğrayın. Bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı ısıtın, doğranmış sebzeleri ekleyerek kavurun.
Unu ilave edip hafifçe kavurduktan sonra yıkanmış mercimekleri ekleyin.
Suyu ekleyip karıştırın ve mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).
Çorbayı blenderdan geçirin ve tuz, karabiber, kimyon ekleyin.
Servis öncesi tereyağında kızdırılmış kırmızı biber ve naneyi üzerine gezdirin.

PEYNİRLİ PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler:
3 yufka
100 gr pastırma
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yeşil biber (ince doğranmış)
1 adet domates (çekirdekleri çıkarılmış, küçük doğranmış)
Kızartmak için sıvı yağ
Yufkayı yapıştırmak için: 1 yemek kaşığı un + 2 yemek kaşığı su
Yapılışı:
Pastırmayı küçük doğrayın, kaşar peyniri, domates ve yeşil biberle karıştırın.
Yufkaları üçgen şeklinde 8 parçaya kesin.
Üçgen yufkaların geniş kısmına harçtan koyup sigara böreği gibi sarın.
Un ve su karışımıyla uçlarını yapıştırın.
Kızgın yağda börekleri altın sarısı olana kadar kızartın ve sıcak servis yapın.

ETLİ ALİ NAZİK KEBABI TARİFİ

Malzemeler:
300 gr dana veya kuzu eti (küçük doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak (doğranmış)
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber
Patlıcanlı Püre İçin:
3 adet közlenmiş patlıcan
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Yapılışı:
Tavada tereyağını eritin, eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Sarımsağı ve biber salçasını ekleyerek karıştırın. Baharatları ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Közlenmiş patlıcanları doğrayın ve yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz ile karıştırın.
Servis tabağına patlıcanlı karışımı yayın, üzerine pişen etleri koyun ve sıcak servis yapın.

GÜLLAÇ TARİFİ

Malzemeler:
10 yaprak güllaç
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
1 tatlı kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)
Üzeri için nar taneleri ve fıstık
Yapılışı:
Sütü ısıtın (kaynamamasına dikkat edin), içine şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın.
Gül suyunu ekleyin ve karışımı biraz ılımaya bırakın.
Güllaç yapraklarını tek tek tepsiye sererek üzerine sütlü karışımdan dökün.
5 kat yaptıktan sonra ortasına ceviz serpin, kalan güllaç yapraklarını da sütle ıslatarak üzerine koyun.
Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
Üzerine nar taneleri ve Antep fıstığı serperek servis yapın.

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ