17. gün iftar menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

Ramazan ayının 17. gününde iftara ne pişirsem diye düşünenler için lezzetli menü önerileri haberimizde...


  • Oluşturulma Tarihi : 17.03.2025 14:29
  • Güncelleme Tarihi : 17.03.2025 14:29
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
17. gün iftar menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

Ramazan’ın 17. günü iftar menüsünü hazırlamakta zorlananlar için harika önerilerle karşınızdayız. Her akşam “İftara ne pişirsem?” diye kara kara düşünenler ve hep aynı tarifleri yapmaktan sıkılanlar için Ramazan boyunca birbirinden lezzetli ve çeşitli iftar lezzetlerini beğeninize sunuyor olacağız. İşte, 17. gün iftar menüsüne özel lezzetli seçenekler...

BUGÜN İFTARDA NE PİŞİRSEM?

Ramazan boyunca ne pişireceğinizi düşünmek zorunda kalmayın. 29 günlük iftar menüsü seçenekleriyle her akşam sofralarınızda farklı ve lezzetli tatlar olacak. Bu akşamın iftar menüsünde, kremalı mantar çorbası, fırında kabak mücveri, kuzu eti tandır ve sütlaç lezzetlerini pişirmenizi tavsiye ediyoruz. Bu birbirinden güzel yemeklerin tariflerine gelecek olursak…

KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:
500 gram taze mantar (doğranmış)
1 adet soğan (doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı krema
4 su bardağı tavuk veya sebze suyu
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Tereyağını ve zeytinyağını tencerede eritin. Soğanı ve sarımsağı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar soteleyin.
Doğranmış mantarları ekleyip, mantarlar suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin.
Ardından tavuk ya da sebze suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Çorba kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirin, ardından ocaktan alın ve bir el blendırı ile pürüzsüz hale getirin.
Kremayı ekleyip karıştırın, tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın. Birkaç dakika daha pişirip sıcak servis yapın.

FIRINDA KABAK MÜCVERİ TARİFİ

Malzemeler:
2 adet kabak (rendelenmiş)
1 adet havuç (rendelenmiş)
1/2 su bardağı beyaz peynir (rendelenmiş)
2 adet yumurta
1/2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
Bir tutam taze dereotu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Kabakları ve havuçları rendeleyin. Bir kaba alıp, tuz ile karıştırın. 15 dakika bekletip suyunu salmalarını sağlayın.
Suyu sıkılmış sebzelere yumurtayı, peyniri, un ve kabartma tozunu ekleyin. Karışıma baharatları ve zeytinyağını da ilave edin.
Fırın tepsisini yağlayıp karışımı dökün. Üzerini düzeltin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
Altı ve üstü güzelce kızardığında fırından çıkarın, dilimleyip sıcak servis yapın.

KUZU ETLİ TANDIR TARİFİ

Malzemeler:
1 kg kuzu eti (tandırlık veya kemikli parça)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 adet soğan (doğranmış)
2 dal taze biberiye
Yapılışı:
Kuzu etini bir kaba alın, yoğurt, zeytinyağı, tuz, baharatlar ve ezilmiş sarımsak ile karıştırın.
Etin üzerini streç film ile kapatıp en az 4 saat, tercihen bir gece buzdolabında marine edin.
Fırını 180 dereceye ısıtın. Etleri fırın tepsisine yerleştirin, üzerine doğranmış soğanları ve taze biberiyeleri yerleştirin.
Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, 1,5-2 saat kadar pişirin. Ardından folyo çıkarın ve etin üzerinin kızarmasını sağlamak için 20-25 dakika daha pişirin.
Fırından çıkarıp, sıcak servis yapın.

SÜTLAÇ TARİFİ

Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)
1 tatlı kaşığı vanilin
Tarçın (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Pirinci yıkayıp bir tencereye alın, üzerine 2 su bardağı su ekleyin ve pirinçler iyice yumuşayana kadar haşlayın.
Sütü ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
Şeker ve nişastayı ekleyin, karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
Kıvam aldıktan sonra vanilini ekleyin ve karıştırın.
Sütlacın üzerine tarçın serpip sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ