24. gün iftar menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

24. gün iftarında ne pişirsem diyenler için nefis bir menü önerisi. Ramazan’a uygun hem sağlıklı hem de pratik tariflerle iftar sofranızı renklendirin


  • Oluşturulma Tarihi : 24.03.2025 14:36
  • Güncelleme Tarihi : 24.03.2025 14:36
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
24. gün iftar menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

2025 Ramazan ayının 24. gününde iftar sofralarınızı şenlendirecek lezzetli ve besleyici tariflerle dolu bir menü önerisi. Hem pratik hem de lezzetli yemeklerle bu akşam iftarınızı hazırlayın. Menüde yer alan ana yemek, çorba ve tatlı tarifleriyle iftar sofralarınızı zenginleştirin.

İFTARA NE PİŞİRSEM? 

Önce nefis bir yalancı tarhana çorbası ardından ana yemek olarak tavuklu sebzeli şehriyeli pilav, yanında fırında közlenmiş patlıcan. İftarın tatlısı ise bu akşam bomba lezzet olan üç kaşık tatlısı.

YALANCI TARHANA ÇORBASI

Malzemeler:
•    3 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    1 adet soğan
•    3 diş sarımsak
•    1 adet kapya biberi
•    2 adet yeşil biber
•    1 yemek kaşığı salça
•    3 yemek kaşığı un
•    2-3 yemek kaşığı yoğurt
•    Tuz, karabiber, pulbiber, kuru nane
•    6 su bardağı su
Yapılışı:
1.    Soğan, sarımsak, biber ve domatesi doğrayın.
2.    Sıvı yağ ve tereyağında kavurun.
3.    Üzerine un ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
4.    Yoğurdu ekleyip karıştırın, ardından suyu ilave edin.
5.    Ocağın altını kısıp pişirin.
6.    Blenderla pürüzsüz hale getirin.
7.    Tuz ve baharatları ekleyip kaynatın.

TAVUKLU SEBZELİ ŞEHRİYELİ PİLAV

Malzemeler:
•    1,5 su bardağı arpa şehriye
•    1 tavuk göğsü
•    1 küçük soğan
•    1 kapya biber
•    1 havuç
•    4 yemek kaşığı mısır
•    5 yemek kaşığı dondurulmuş bezelye
•    3 yemek kaşığı sıvı yağ
•    1 yemek kaşığı tereyağ
•    Tuz, pulbiber, karabiber, zerdeçal
•    600 ml kaynar su
Yapılışı:
1.    Malzemeleri küçük küpler halinde doğrayın.
2.    Yağda tavukları kızartın, ardından sebzeleri ekleyip kavurun.
3.    Şehriyeyi ilave edip 1 dakika kavurun.
4.    Sıcak suyu ekleyin ve karıştırın.
5.    Şehriye suyunu çekene kadar pişirin, ardından demlenmeye bırakın.

FIRINDA KÖZLENMİŞ PATLICAN

Malzemeler:
•    2 bostan patlıcanı
•    3 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 çay kaşığı tuz
•    1/2 çay kaşığı karabiber
•    2 diş sarımsak
•    3 domates
•    1 diş sarımsak
•    1/2 çay kaşığı tuz
•    2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
1.    Patlıcanları ikiye kesip çizikler atın ve zeytinyağıyla yağlayın.
2.    Sarımsakları yerleştirip fırında pişirin.
3.    Domates sosunu hazırlayın, pişen patlıcanların üzerine dökün.

ÜÇ KAŞIK TATLISI

Malzemeler:
•    3 kaşık şeker
•    3 yumurta
•    3 yemek kaşığı un
•    3 yemek kaşığı irmik
•    3 yemek kaşığı sıvı yağ
•    1 paket kabartma tozu
•    1 paket vanilya
•    Şerbet için: 3 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker
•    Üzeri için: Hindistan cevizi
Yapılışı:
1.    Şeker ve yumurtayı çırpın.
2.    Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın, kalıba dökün.
3.    180 derece fırında 25 dakika pişirin.
4.    Şerbeti hazırlayıp sıcak tatlının üzerine dökün.
5.    Hindistan cevizi serpin, soğuduktan sonra dilimleyin. Afiyet olsun

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ