26. gün iftar menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

Ramazan ayının 26. günü için iftar menüsü önerisiyle sofralarınıza lezzet katın. Bugün ne pişirsem diyenler için pratik ve lezzetli tarifler.


  • Oluşturulma Tarihi : 26.03.2025 14:22
  • Güncelleme Tarihi : 26.03.2025 14:22
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
26. gün iftar menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

Ramazan ayının 26. gününde sofralarınızda ne eksik? Eğer "Bugün iftara ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, özel iftar menüsü önerileriyle lezzetli bir akşam yemeği için tarifler burada. İşte 26. gün iftar menüsü: başlangıçtan tatlıya kadar her damak zevkine hitap eden seçenekler.

İFTARA NE PİŞİRSEM? 

30 Günlük İftar Menüsü Tariflerinin 26. Gününde, hafif bir çorba isteyenlere havuçlu tavuk çorbası, enfes Kayseri yağlaması ve soğan mezesiyle zenginleştirilmiş bir menü öneriyoruz. İftar sonrası tatlı arayanlar içinse, vişne soslu muhallebi ile tatlı bir kapanış yapabilirsiniz.

HAVUÇLU TAVUK ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:
•    1 tavuk butu (kalçalı)
•    2 yemek kaşığı sıvı yağ
•    Yarım kuru soğan
•    2 diş sarımsak
•    2 orta boy havuç
•    2 yemek kaşığı un
•    1 çay bardağı tel şehriye
•    Haşlanan tavuk suyundan
•    1-2 tatlı kaşığı tuz
•    Bir tutam maydanoz
•    2 küp tereyağı
Yapılışı:
1.    Tavuk butlarını haşlayın.
2.    Soğan ve sarımsakları yağda kavurun.
3.    Rendelediğiniz havuçları ekleyip karıştırın.
4.    Unu ilave edip kavurmaya devam edin.
5.    Tavuk suyunu ekleyip kaynatın.
6.    Tel şehriye ve didiklenmiş tavuk etini ekleyin.
7.    Üzerine tereyağını ekleyin.
8.    Tuz ve maydanoz ile servis yapın. Dilerseniz üzerine pul biber serpebilirsiniz.

KAYSERİ YAĞLAMASI TARİFİ

Hamur İçin:
•    1,5 su bardağı ılık su
•    1,5 su bardağı ılık süt
•    4 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 paket kuru maya
•    1 yemek kaşığı toz şeker
•    1 tatlı kaşığı tuz
•    Aldığı kadar un
Kıymalı Harç İçin:
•    700 gram kıyma
•    4 adet orta boy soğan
•    3 adet yeşil biber
•    3 adet domates
•    3 yemek kaşığı domates salçası
•    3 yemek kaşığı tereyağı
•    1 su bardağı sıcak su
•    1 tatlı kaşığı tuz, kekik, karabiber
•    1 çay kaşığı kimyon, toz pul biber
Yapılışı:
1.    Hamur için tüm malzemeleri yoğurun ve ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
2.    Hamuru mayalanmaya bırakın.
3.    Mayalanan hamuru bezeler halinde ayırıp açın.
4.    Kıymalı harç için, soğan, biberi robotta çekin ve tereyağında kavurun.
5.    Kıyma ekleyip kavurmaya devam edin, ardından domates, salça, baharatlar ve sıcak suyu ekleyin.
6.    Yufkaları pişirip, kıymalı harcı üzerine koyun. Kat kat dizin.
7.    Üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

SOĞAN MEZESİ TARİFİ

Malzemeler:
•    2 büyük soğan
•    1 kırmızı biber
•    1 yeşil biber
•    Yarım demet maydanoz
•    Yarım çay bardağı zeytinyağı
•    1 tatlı kaşığı biber salçası
•    1 tatlı kaşığı sumak
•    Nar ekşisi
•    Tuz
Yapılışı:
1.    Soğanları piyazlık doğrayın.
2.    Biberleri temizleyip doğrayın ve soğanlarla karıştırın.
3.    Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve servis tabağınıza alın.

VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ TARİFİ

Malzemeler:
•    1 litre süt
•    1 adet yumurta
•    1 su bardağı şeker
•    1 paket vanilya şekeri
•    Yarım su bardağı un
•    1 yemek kaşığı tereyağı
Vişne Sosu İçin:
•    2 su bardağı dondurulmuş vişne
•    1 su bardağı su
•    1 yemek kaşığı nişasta
•    3 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
1.    Muhallebi için, tüm malzemeleri karıştırıp orta ateşte pişirin.
2.    Piştikten sonra tereyağını ekleyip karıştırın, sıcak şekilde kaselere dökün.
3.    Vişne sosu için vişne, su, nişasta ve şekeri pişirin.
4.    Sosu muhallebinin üzerine dökün, 2-3 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun!

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ