- Lezzet
- 09.11.2025 15:34
İşyeri için pratik ve lezzetli öğle yemeği tarifleri
Sadece birkaç malzemeyle iş yerinde pratik ve lezzetli öğle yemekleri hazırlamak mümkün. Ton balıklı sandviçten yulaflı kaseye, tavuklu salatalardan mini böreklere kadar 6 kolay tarifi sizler için derledik.
- Oluşturulma Tarihi :
- Güncelleme Tarihi :
- Kaynak : HABER MERKEZİ
Sadece birkaç malzemeyle, hem pratik hem de lezzetli öğle yemekleri ve atıştırmalıklar hazırlamak mümkün. İş yerinde kısa sürede doyurucu ve nefis seçenekler arayanlar için 6 kolay tarifi bir araya getirdik. Ton balıklı sandviçten yulaflı meyveli kaseye, tavuklu makarna salatasından peynirli mini böreklere kadar her biri hem hızlı hem de lezzetli. İşte pratik ve lezzetli öğle yemeği tarifleri Sadece birkaç malzemeyle iş yerinde pratik ve lezzetli öğle yemekleri hazırlamak mümkün. Ton balıklı sandviçten yulaflı kaseye, tavuklu salatalardan mini böreklere kadar 6 kolay tarifi sizler için derledik…

1. Ton Balıklı Sandviç
Malzemeler (1 porsiyon):
Tam buğday ekmeği (2 dilim)
Ton balığı (suyu süzülmüş) (1 kutu)
Yoğurt veya mayonez (1 yemek kaşığı)
Havuç, rendelenmiş (1 adet küçük)
Marul veya birkaç dilim domates (1-2 yaprak)
Tuz ve karabiber
Ton Balıklı Sandviç Yapılışı:
Ton balığını bir kaseye alın. Üzerine yoğurt veya mayonezi ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ekmeğin bir diliminin üzerine marul veya domatesi yerleştirin. Ton balığı karışımını ekleyin, ardından rendelenmiş havucu serpiştirin. Diğer ekmek dilimi ile kapatın.
Afiyet olsun.
2. Yulaflı Meyveli Kase
Malzemeler (1 porsiyon):
Yulaf (4 yemek kaşığı)
Süt veya yoğurt (1 su bardağı)
1 adet muz veya 1 avuç meyve (çilek, yaban mersini, elma)
Tarçın (1 çay kaşığı)
Fındık veya ceviz (isteğe bağlı) (1 yemek kaşığı)
Yulaflı Meyveli Kase Yapılışı:
Yulafı bir kaseye alın, süt veya yoğurdu ekleyip karıştırın. Üzerine dilimlenmiş meyveleri yerleştirin. Tarçın ve fındık/ceviz serpiştirin.
Afiyet olsun.
3. Peynirli & Avokadolu Wrap
Malzemeler (1 porsiyon):
1 tam buğday lavaş
Olgun avokado ( Yarım avakado)
Beyaz peynir veya lor peyniri (50 gram)
Marul ve roka
Tuz ve karabiber
Peynirli & Avokadolu Wrap Yapılışı:
Avokadoyu ezin ve tuz-karabiber ile tatlandırın. Lavaşın üzerine avokadoyu sürün. Peynir ve yeşillikleri ekleyin. Lavaşı sıkıca sarın ve ortadan ikiye keserek tüketin.
4.Kavanozda Tavuklu Makarna Salatası
Malzemeler:
Haşlanmış makarna (tercihen kepekli veya küçük şekilli makarna) (Yarım su bardağı)
Haşlanmış veya ızgara tavuk göğsü (küçük küpler halinde doğranmış) (Yarım su bardağı)
Mısır (konserve veya haşlanmış) (¼ su bardağı)
Doğranmış kırmızı biber (¼ su bardağı)
Doğranmış salatalık (¼ su bardağı)
1 tatlı kaşığı yoğurt veya mayonez)
Tuz ve karabiber
İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı limon suyu veya zeytinyağı
Kavanozda Tavuklu Makarna Salatası Yapılışı:
En ağır malzeme olan makarnayı kavanozun dibine koyun. Bu, sebzelerin ezilmemesi için önemlidir. Küp küp doğranmış tavukları makarnanın üzerine yerleştirin. Mısır, doğranmış kırmızı biber ve salatalığı sırayla kavanoza ekleyin. Yoğurt veya mayonezi en üste ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. İstersen 1 çay kaşığı limon suyu veya zeytinyağı da ekleyebilirsin.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
İş yerinde yemeden önce kavanozu iyice çalkalayarak tüm malzemelerin sos ile karışmasını sağlayın.

5. Peynirli & Zeytinli Mini Börek (Fırınsız)
Malzemeler (1 porsiyon – 2-3 küçük börek):
Yufka( 1 adet)
Beyaz peynir(50 gr)
Siyah veya yeşil zeytin (5-6 adet)
Zeytinyağı (1 tatlı kaşığı)
Peynirli & Zeytinli Mini Börek Yapılışı:
Yufkayı küçük üçgenler halinde kesin. Her üçgene peynir ve zeytin ekleyin.
Üçgenleri rulo şeklinde sarın. Tavayı ısıtın, hafifçe zeytinyağı sürün ve börekleri her iki tarafı 2-3 dakika olacak şekilde pişirin.
İş yerinde sıcak veya soğuk olarak yiyebilirsiniz.

6. Tavuklu Salata Kavanozu
Malzemeler (1 porsiyon):
Doğranmış ızgara veya haşlanmış tavuk (1 su bardağı)
Marul, roka, domates, salatalık (1 su bardağı)
Zeytinyağı (1 tatlı kaşığı)
Limon suyu (Yarım tatlı kaşığı)
Tuz ve karabiber
Tavuklu Salata Kavanozu Yapılışı:
Kavanoza önce yeşillikleri koyun. Üzerine haşlanmış tavuk ve doğranmış sebzeleri ekleyin.
Zeytinyağı, limon, tuz ve karabiberi ekleyin.
Tüketmeden önce kavanozu çalkalayın.
Kaynak : HABER MERKEZİ