- Lezzet
- 02.11.2025 13:45
Soğuk günlerde içinizi ısıtacak salep tarifi: Evde gerçek salep nasıl yapılır?
Kış aylarıyla birlikte sıcak içecekler sofralarda yerini aldı. Türk mutfağının geleneksel lezzeti salep, kokusu ve şifasıyla soğuk günlerin vazgeçilmezi. İşte evde kolayca yapabileceğiniz doğal salep tarifi…
- Oluşturulma Tarihi :
- Güncelleme Tarihi :
- Kaynak : HABER MERKEZİ
Kış aylarının gelmesiyle birlikte sıcak içecekler sofralardaki yerini almaya başladı. Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan salep, hem kokusuyla hem de şifalı özellikleriyle soğuk günlerin vazgeçilmezi. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz doğal salep tarifi…
Malzemeler:
Süt (2 su bardağı)
Buğday nişastası (veya mısır nişastası) (1 tatlı kaşığı)
Toz şeker (isteğe göre artırılabilir) (1 tatlı kaşığı)
Bal (isteğe bağlı, kıvam ve tat için) (1 çay kaşığı)
1/4 çay kaşığı Vanilin veya 1 tatlı kaşığı doğal vanilya özütü
Üzeri için: Toz tarçın

Salep Hazırlanışı:
Sütü küçük bir tencereye koyun ve orta ateşte ısıtmaya başlayın.
Ayrı bir kapta nişasta ve şekeri karıştırın.
Karışımı yavaş yavaş süte ekleyin, bu sırada sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
Karışım ısındıkça kıvam almaya başlayacak. Koyulaşınca vanilin ve balı ilave edin.
Koyu, akışkan bir kıvam elde edince ocaktan alın. Kupaya doldurup üzerine tarçın serpiştirin.
Püf Noktaları:
Karışımı sürekli karıştırmak topaklanmayı önler.
Bal, salebin kendine has tatlımsı kokusunu andırır; istersen vanilin yerine 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi de kullanabilirsin.
Süt yerine badem sütü ya da yulaf sütü kullanarak laktozsuz bir versiyon da yapabilirsin.
Kaynak : HABER MERKEZİ