- Lezzet
- 26.10.2025 16:22
Yaz bitse de dondurma yemeyi sevenler bu haber sizin için: Evde yumuşacık dondurma yapmanın sırrı
Sadece birkaç malzeme ile dışarıda satılan dondurmalara taş çıkaracak lezzette dondurma yapabilirsiniz. Üstelik tamamen doğal ve katkısız! İşte soft, çilekli ve limonlu dondurma tarifleriyle yazı serinleten pratik yöntemler…
- Oluşturulma Tarihi :
- Güncelleme Tarihi :
- Kaynak : HABER MERKEZİ
Dışarıda satılan dondurmaların yerini, evde hazırlanan doğal ve katkısız dondurmalar almaya başladı. Özellikle yaz aylarının serinletici lezzeti dondurmayı, birkaç basit malzeme ile kendi mutfağınızda yapabilirsiniz. Üstelik, pastane kalitesinde kıvamıyla yumuşacık ve lezzetli olacak! İşte 3 farklı dondurma tarifi ile evde dondurma keyfini yaşamanız için detaylar…
SOFT DONDURMA
MALZEMELER
500 ml yağlı süt
1 tane tek içimlik salep tozu
Yarım çay Bardağı Toz Şeker (Çok şekerli sevmiyorsanız toz şekeri azaltabilirsiniz)
1 vanilin
Kremşanti için;
1 poşet sade şanti
200 milim süt (veya bir kutu çiğ krema çırpalım)
Kakaolu Dondurma İçin;
1-2 tatlı kaşığı kakao tozu
1 yemek kaşığı damla çikolata
HAZIRLANIŞI
Öncelikle 1 poşet sade krem şantiyi 200 milim süt ile koyulaşana kadar çırpıp dolapta bekletiyoruz. Ardından 500 milim yağlı sütü tencerede en kısık ateşte, yarım çay bardağı toz şeker ile karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynama sırasında içine bir paket vanilin ve tek içimlik salep tozu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Süt iyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp ılımasını bekliyoruz. Ilıyan karışıma daha önce hazırladığımız şantiyi ekleyip pürüzsüz hale getiriyoruz. Dilerseniz karışımın yarısına kakao ve damla çikolata ilave ederek kakaolu versiyonunu da hazırlayabilirsiniz. Karışımı dondurucuya alıp belirli aralıklarla karıştırarak donduruyoruz. Bir gece bekledikten sonra servise hazır hale geliyor.

OLAY TARİF: ÇİLEKLİ DONDURMA
MALZEMELER
500 gram çilek
1 kutu çiğ krema
2 çay bardağı toz şeker (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
Yarım limon
1-2 yemek kaşığı yoğurt
HAZIRLANIŞI
500 gram taze çileği yıkayıp saplarını ayıklıyoruz. Üzerine 2 çay bardağı toz şeker serpip yarım limonun suyunu sıkıyoruz. Blenderdan geçirerek püre haline getirdiğimiz çileklerin içine 1-2 yemek kaşığı yoğurt ekleyip karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta 1 kutu çiğ kremayı yüksek devirde katılaşana dek çırpıyor, ardından çilekli karışıma yediriyoruz. Tüm karışımı dondurma kabına alıp buzlukta 4-5 saat dondurduktan sonra servis edebilirsiniz. Tam mevsiminde, ferah bir lezzet!

SERİNLETEN TAT: LİMONLU DONDURMA
MALZEMELER
2 poşet kremşanti
1 su bardağı süt
2 tane limonun kabuğu
1 tanesinin suyu
10 yemek kaşığı yoğurt (susuz tarafından)
10 yemek kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
2 poşet krem şantiyi 1 su bardağı süt ile koyulaşana kadar çırpıp dolapta bekletiyoruz. Geniş bir kapta 10 yemek kaşığı süzme yoğurt, 1 limonun suyu, 2 limonun rendelenmiş kabuğu ve 10 yemek kaşığı pudra şekerini homojen olana dek karıştırıyoruz. Hazırladığımız krem şantiyi yoğurtlu karışıma ekleyip mikserle birkaç dakika daha çırpıyoruz. Dondurma kabına alıp buzlukta dondurduktan sonra, belirli aralıklarla karıştırarak kıvam almasını sağlıyoruz. Evde dondurma yapmanın en önemli püf noktası; sabırla karıştırma işlemini atlamamak ve dondurma karışımını iyice soğutmaktan geçiyor. Üstelik bu tariflerle hem sağlıklı hem de lezzet dolu bir keyif sizi bekliyor.
Kaynak : HABER MERKEZİ