- Lezzet
- 14.09.2025 15:32
Alman mutfağının en popüler ve lezzetli çorbalarından biri olan "Kartoffelsuppe" (Patates Çorbası) tarifi
Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük soğan
2 diş sarımsak
2 adet havuç
1 adet pırasa
4 adet orta boy patates
1 litre sıcak tavuk veya sebze suyu
1/2 su bardağı krema (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber, kekik (damak tadınıza göre)
Hazırlanışı
Hazırlık: Soğanları ve sarımsakları küçük küçük doğrayın. Havuç, pırasa ve patatesleri küp şeklinde doğrayın.
Soteleme: Geniş bir tencerede tereyağını eritin. Doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyerek 2-3 dakika kadar şeffaflaşana kadar soteleyin.
Sebzeleri Pişirme: Sotelediğiniz soğan ve sarımsakların üzerine patates, havuç ve pırasayı ekleyin. Karıştırarak 3-4 dakika daha pişirin.
Sıvı Ekleme: Tencereye sıcak tavuk veya sebze suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve kekiği de ilave edip çorbayı kaynamaya bırakın.
Pişirme: Çorba kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve sebzeler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Kremalaştırma: Çorbanız piştikten sonra, kremsi bir kıvam elde etmek için el blenderı veya mutfak robotu ile pürüzsüz hale getirin.
Servis: Çorbayı kaselere alıp üzerine taze maydanoz veya çıtır ekmek parçaları serpiştirerek sıcak servis edebilirsiniz.
Kaynak : HABER MERKEZİ