Gelinim Mutfakta Karadeniz Nokulu tarifi: Gelinim Mutfakta Karadeniz Nokulu nasıl yapılır?
Gelinim Mutfakta'nın heyecan dolu yeni bölümü, 6 Şubat Salı günü ekrana geldi ve bu sefer yıldız tarif Karadeniz Nokulu oldu. Miraç Kandili'ne özel tariflerle 4 gelin tezgah başına geçti. Merakla beklenen tarifin detaylarına geçmeden önce, Gelinim Mutfakta Karadeniz Nokulu nasıl yapılır sorusunun cevabını bulalım. İşte işte Gelinim Mutfakta Karadeniz Nokul tarifi detayları...
Gelinim Mutfakta'nın 1317. bölümü, 6 Şubat Salı günü izleyicilerle buluştu. Yeni bölümde, haftanın 2. maratonuna başlayan 4 gelin, Karadeniz Nokulu yapımıyla tezgah başına geçti. Lezzetiyle akıllarda kalan bu özel tarif, birbirinden yetenekli gelinlerin yarışına sahne oldu. İzleyiciler, Karadeniz Nokulu'nun püf noktalarını öğrenmek için ekran başına kilitlendi. Önce Gelinim Mutfakta Karadeniz Nokulu nasıl yapılır sorusunun cevabını bulalım. İşte Gelinim Mutfakta Karadeniz Nokulu tarifinin detayları...
Gelinim Mutfakta Karadeniz Nokulu tarifi
Karadeniz nokulu malzemeleri:
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 5,5 su bardağı un
İç harcı için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2,5 su bardağı kuru üzüm
- Sıcak su
KARADENİZ NOKULU NASIL YAPILIR?
- Bir kap içerisine kuru üzümü koyup üzerine sıcak su ekleyin ve bekletin.
- Başka bir yoğurma kabında, bir yumurta sarısını ayırın. Ayırdığınız yumurta sarısını, yoğurdu, sıvı yağı, ılık suyu, sirkeyi, karbonatı, instant mayayı ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
- Unu ekleyerek hamur elde edin. İç harç için süzdüğünüz üzümleri kurulayın. Üzümlerin üzerine toz şekeri, cevizi ve tarçını ekleyin.
- Hamuru 8 eşit parçaya ayırın ve üzerini örtün. Ardından unlanmış tezgaha bir parça hamur alıp açmaya başlayın.
- Açtığınız hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve üzümlü harcı ekleyin.
- Bezeyi iç harcın üzerine yerleştirin, tekrar tereyağı sürün ve uç kısmından boşluk bırakarak iç harcı serpin.
- Rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın.
- Üzerlerine yumurta sarısı ve eritilmiş tereyağı karışımını sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Afiyet olsun!