Sayfa Yükleniyor...
Hem sağlıklı hem de çok besleyici! İşte lezzetli ve hafif bir alternatif arayanların favorisi olacak ıspanaklı kek tarifi…
Yeşilin doğallığını, kek tutkunlarının damaklarına şahane bir şekilde taşıyan ıspanaklı kek tarifi, sağlıklı beslenme ile tatlı arasında mükemmel bir denge kuruyor. Ispanağın sağlığa olan faydalarıyla iç içe geçen bu tarif; vitamin, mineral ve lif bakımından deneyen herkese zengin bir deneyim sunuyor. Ispanaklı kek, yumuşacık dokusu ve hafif tadı ile geleneksel kek tariflerinden sıyrılarak sağlıklı bir alternatif sunuyor. Çocuklarına sebze yemekte zorlanan ebeveynler için kusursuz bir çözüm olarak kendisi gösteren ıspanaklı kek, her yaştan insan için vazgeçilmez bir seçenek olarak ortaya çıkıyor.
Sağlıklı olduğu kadar da lezzetli olan ıspanaklı kek tarifi, 7’den 70’e pek çok insan tarafından severek tüketiliyor. Evde ıspanaklı kek yapmak isteyen kişilerin kolaylıkla hazırlayabileceği tarifimizi, birlikte inceleyelim.
2 su bardağı taze ıspanak (yıkanmış ve doğranmış)
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ (örneğin, ayçiçek yağı)
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilin şeker
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Ispanaklı kek yapımı:
Fırını 180 dereceye ısıtın. Kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıt serin.
Ispanağı blender veya robot kullanarak püre haline getirin.
Bir karıştırma kabında yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın.
Sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Yoğurdu ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
Ispanak püresini ekleyip karıştırın.
Ayrı bir kaba unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyerek ekleyin, karışımı homojen hale getirin.
Hazırlanan karışımı yağladığınız kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kürdan batırıp temiz çıkana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Kekinizi fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. İsterseniz üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Ispanaklı kek yaparken, ıspanağın yalnızca yaprak kısımları kullanılır. İyice yıkanan ıspanaklar 5 dakika kadar kaynar suda haşlanır.
HABER MERKEZİ