Kabak mücveri nasıl yapılır? Mücver malzemeleri nelerdir?

Kabak yemeklerinin en beğenileni olan kabak mücver tarifi merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki kabak mücver nasıl yapılır? İşte detaylar...


  • Oluşturulma Tarihi : 31.01.2024 11:24
  • Güncelleme Tarihi : 31.01.2024 08:24
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Kabak mücveri nasıl yapılır? Mücver malzemeleri nelerdir?

Kabaklı yemeklerin en lezzetlilerinden olan kabak mücver tarifi sık sık araştırılıyor. Peki kabak mücver nasıl yapılır? İşte lezzeti akıldan çıkmayan kabak mücver tarifi..

Mücver malzemeleri nelerdir?

Yumurta (3 adet)

Kabak (3 adet)

Un (Yarım su bardağı)

Yeşil soğan (2-3 dal)

Maydanoz (Yarım demet)

Dereotu (Bir tutam)

 Tuz

 Karabiber

 Pul biber

Kabak mücveri nasıl yapılır?

İlk olarak mücver malzemelerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim. Yeşil soğanı, maydanozu ve dereotunu minik minik doğrayalım.

Kabak mücver harcını hazırlamak için, yumurtaları derin bir kaba kırıp alalım. Üzerine un, pul biber, karabiber ve tuzu ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpalım. Sonra suyunu iyice sıktığımız kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu ekleyerek karıştıralım. Mücver harcımız hazır hale gelecek.

Şimdi mücveri tavada pişirelim. Teflon bir tavaya az miktarda sıvı yağ alalım. Isınan yağa kabak karışımından bir kaşık dökerek yayalım ve her iki tarafını da kızartana kadar pişirelim. Mücverlerin her iki yüzü de güzelce kızardıktan sonra fazla yağını süzmek için havlu kağıt serilmiş bir tabağa alalım.

Kabak mücverlerimizi servis edelim. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Fırında kabak mücveri

Kabak (4 adet orta boy)

Yumurta (2 adet)

Dereotu (Yarım demet)

Maydanoz (20-25 adet)

Yeşil soğan (8-10 adet)

Beyaz peynir (200 gram)

Un (1 çay bardağı)

Kabartma tozu

Sıvı yağ (Yarım kahve fincanı)

Tuz, karabiber, pul biber

Mücver tarifi

Kabakları soyun, rendeleyin ve suyunu iyice sıkarak çıkarın. Diğer yeşillikleri de ince ince doğrayın. Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin.

Ayrı bir kapta yumurtaları iyice çırpın, köpük köpük olacak şekilde çırpın. Bütün malzemeleri krep yapar gibi bir kapta birleştirin. Un miktarını ayarlamak önemlidir, çok sulu olmamalı ki içini çekerek pişebilsin.

Fırın kabınızı yağlayın veya pişirme kağıdı kullanarak hazırlayın. Hazırladığınız malzemeleri fırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Pişirme süresi ve ısısı fırının performansına göre değişebilir. Pişme işlemi başlayınca sıcaklığı düşürüp içini çekmesini sağlayabilirsiniz.

Kabaklar kızarmaya başladığında fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar tekrar fırına verin.

Dileyenler sarımsaklı yoğurtla servis edebilir ve üzerini dereotu ile süsleyebilir. Afiyet olsun!

Mücverin içi neden çiğ kalır?

Kabakları rendelerken suyunu salarlar, bu da mücverin kıvamını etkileyebilir. Kabakların suyunu tamamen sıkmazsanız, mücver pişerken iç kısmı sulu hatta çiğ bir kıvamda kalabilir. Bu nedenle mücver yaparken rendelediğiniz kabakların suyunu iyice sıkmaya dikkat edin. Suyunu sıkmak için rendelediğiniz kabakları elinizle sıkabilir veya bir tülbent ya da bez yardımıyla sıkarak suyunu iyice çıkarabilirsiniz. Bu şekilde mücverinizin kıvamı daha lezzetli olacaktır.

 

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ