Gelinim Mutfakta Karadeniz usulü kiş tarifi: Karadeniz usulü kiş nasıl yapılır?

Kanal D'nin ilgiyle izlenen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da, heyecan devam ediyor. Gelinler bugün Karadeniz usulü kiş yemeğini sunacaklar. Peki, Karadeniz usulü kiş nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Karadeniz usulü kiş tarifi…


  • Oluşturulma Tarihi : 30.01.2024 11:11
  • Güncelleme Tarihi : 30.01.2024 08:11
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Karadeniz usulü kiş tarifi: Karadeniz usulü kiş nasıl yapılır?

Nursel Engin’in sunumuyla izleyicilerle buluşan programın bugünkü 1312. bölümünde, gelinler kendi becerilerini sergileyecek ve puanlarını alacak. Günün yemeği ise Karadeniz mutfağından bir klasiği olan "Karadeniz Usulü Kiş". Gelinler, bu özel tarifle yeteneklerini konuşturacak ve kazanan belli olduktan sonra sıralama belirlenecek. Karadeniz usulü kiş nasıl yapılır? İşte, Karadeniz sofralarının vazgeçilmezi olan Gelinim Mutfakta Karadeniz Usulü Kiş tarifini sizler için detaylarıyla haberimizde derledik.

Karadeniz usulü kiş malzemeleri

MALZEMELER

Hamuru için:

  • 100 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ

İç harcı için:

  • 1 adet kırmızı biber
  • 100 mililitre krema
  • 400 gram ıspanak (İnce doğranmış)
  • 1 adet soğan (İnce doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (Üzerine)

KARADENİZ USULÜ KİŞ NASIL YAPILIR?

  • Önce ıspanağı yıkayıp soğanla birlikte kavuruyoruz.
  • Çok az hafif pişince altını kapatıyoruz soğumaya alıyoruz.
  • Oda sıcaklığında margarine yumurta yoğurt ekleyip yoğuruyoruz.
  • Unu ilave ediyoruz kabartma tozu ve tuzunu ilave edip kurabiye kıvamında bir hamur hazırlıyoruz.
  • Tart kalıbın altını yağlıyoruz ve hamuru tart kalıbın tamamına gelecek şekilde yayıyoruz.
  • Fırına pişmeye veriyoruz yaklaşık 20 dakika 170 derece pişiriyoruz.
  • Ispanaklı iç harcımızı hazırlıyoruz, içine bir yumurtayı ve kremayı ekliyoruz, çırpıyoruz.
  • Tartı pişmeye az kala fırından alıyoruz. Harcı yayıyoruz, üzerine kaşarı ilave ediyoruz.
  • Üzeri kızarana kadar 15-20 dakika daha pişiriyoruz.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ