Gelinim Mutfakta Trabzon Hurmalı Pasta Tarifi: Trabzon hurmalı pasta nasıl yapılır?

Kanal D'nin popüler yarışma programı Gelinim Mutfakta, 26 Ocak Cuma günü izleyicileriyle buluştu ve bu kez dikkat çeken bir lezzeti tanıttı: Trabzon Hurmalı Pasta. Nursel Ergin tarafından sunulan bu lezzetli tarif hem görsel şıklığıyla hem de muhteşem tadıyla beğeni topladı. Trabzon hurmalı pasta nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta'da paylaşılan Trabzon Hurmalı Pasta tarifi…


  • Oluşturulma Tarihi : 26.01.2024 14:11
  • Güncelleme Tarihi : 26.01.2024 11:11
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Trabzon Hurmalı Pasta Tarifi: Trabzon hurmalı pasta nasıl yapılır?

Kanal D'de canlı yayınlanan Gelinim Mutfakta'nın 1310. bölümünde birinci olan gelin belli oldu. 26 Ocak Cuma günü ekranlara gelen yeni bölümde yetenekli gelinler tezgah başına geçerek birbirinden lezzetli yemekleri hazırladı. Programın bu haftaki özel tarifi ise Trabzon Hurmalı Pasta oldu. Gelinim Mutfakta sunucusu Nursel Ergin, hafta finalinde izleyicilere bu nefis pastanın tarifini sundu. Trabzon hurmalı pasta nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta'da 26 Ocak Cuma günü paylaşılan Trabzon Hurmalı Pasta tarifi!

Trabzon hurmalı pasta malzemeleri

  • 1 kg cennet hurması
  • 2 paket petibör veya burçak bisküvi

Kreması için

  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt

Bisküvileri ıslatmak için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı nescafe

Üzeri için

  • 1 çay bardağı ceviz veya fındık
  • Badem

TRABZON HURMALI PASTA NASIL YAPILIR?

  • 1 su bardağı sütle nescafeyi karıştırın. Bisküvileri ıslatıp tepsiye tek sıra halinde dizin.
  • 1 kg cennet hurmasının kabuklarını soyup robotta çekin. Bisküvilerin üzerine döküp üzerine 1 kat daha bisküvi dizin.
  • 2 bardak süt ve krem şantileri karıştırıp üzerine dökün. Eşit bir şekilde yayın. Cevizleri çektirip süsleyin.
  • 1 gece dinlendirdikten sonra yiyebilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun..

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ