Sayfa Yükleniyor...
Anadolu'nun birçok şehri gibi farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan, geleneklerini yaşatan ve birbirinden özel, lezzetli yöresel tatlarıyla dolu zengin mutfağıyla dikkat çeken Afyonkarahisar, Türkiye'nin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na gastronomi alanında dahil olan üç şehrinden biri. Peki, Afyon'da ne yenir? Afyon'un meşhur yemekleri nelerdir?
Afyonkarahisar, tarihin en eski dönemlerinden itibaren birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve zengin kültürel mirasın izlerini taşıyan bir coğrafyada konumlanmıştır. Ekonomisi temel olarak tarım ve hayvancılığa dayalı olan bu şehir, yemek kültürünü oluşturan temel belirleyicilere sahiptir. Afyonkarahisar yöresinin zengin mutfağında çorbalar, et yemekleri, sebze yemekleri, pilavlar, hamur işleri ve tatlı çeşitleri gibi birçok lezzet bulunmaktadır. İşte, Afyon'da ne yenir? Afyon'un meşhur yemekleri nelerdir? detaylara göz atalım.
Afyonkarahisar'ın en öne çıkan lezzetlerinden biri yılda ortalama 20 bin ton üretilen Afyon Sucuğu'dur. Ayrıca, kente özgü ve adına maniler ve özlü sözler yazılan Afyon Kaymağı, soğuk hava şartlarında 12 saatte üretilerek 200 gram paketlerde satılmakta ve kahvaltıların ve tatlıların vazgeçilmezi olmaktadır.
Afyonkarahisar'ın markalaşmış ürünleri arasında Afyon Pastırması, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı, patatesli ev ekmeği, vişnesi ve şuhut keşkeği gibi yüksek katma değeri olan ve coğrafi işaretli ürünler bulunmaktadır.
Pöç Çorbası: Bu çorba, dananın kuyruk sokumundan elde edilen etin haşlanması, tiftiklenmesi ve et suyuyla pişirilmesiyle hazırlanan doğal bir yemektir. Doğal antibiyotik etkisiyle bilinen bu çorba, dört mevsim boyunca şifa kaynağı olarak ön plana çıkmaktadır.
Lokum: Afyon'un meşhur lezzetlerinden biri olan Afyon Lokumu, şehri ziyaret ettiğinizde karşınıza çıkacak ilk tatlıdır. Bu lezzeti mutlaka denemenizi öneririm.
Kaymak: Eğer henüz Afyon Kaymağı tatma şansı bulmadıysanız, ilk fırsatta Afyon'u ziyaret etmeyi düşünmelisiniz. Afyon Kaymağı, eşsiz lezzetiyle ünlüdür.
Sucuk: Hakiki Afyon sucuğu, özgün tadı ve görünümü ile benzersiz bir lezzet sunar. Bu gerçek sucuğun tadını alarak yediğiniz kuru fasulye veya sahanda yumurta, gerçek bir gurme keyfi yaşamanıza olanak tanır.
HABER MERKEZİ