Pratik ve Lezzetli Bir Öğün: Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu pilav hem pratik hem de lezzetli bir öğün alternatifi sunan bir tariftir. İşte, nefis tavuklu pilav tarifi…


  • Oluşturulma Tarihi : 24.01.2024 17:21
  • Güncelleme Tarihi : 24.01.2024 14:21
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Pratik ve Lezzetli Bir Öğün: Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu pilav, sadece doyurucu bir öğün değil, aynı zamanda lezzetli bir sofranın anahtarıdır. Bu özel tarif, özenle seçilmiş malzemelerin uyumu ve pratik yapımı ile dikkat çeker. Tavuk göğsü, pirinç, şehriye ve baharatların muazzam bir uyumu, her lokmada damakları şenlendiren bir lezzet şöleni sunar. Şeflerin incelikle hazırladığı bu tarif, ev mutfağında da kolaylıkla uygulanabilir. Tavuklu pilav, hem günlük hem de özel gün sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday, doyurucu ve lezzetli bir yemektir. Peki, tavuklu pilav nasıl yapılır? İşte muazzam tarif sizler için haberimizde…

Tavuklu Pilav malzemeleri

•             500 gram tavuk göğüs eti

•             2 su bardağı pirinç

•             1 çay bardağı şehriye

•             3 yemek kaşığı tereyağı

•             1 su bardağı tavuk suyu

•             2 su bardağı kaynamış su

•             1 tatlı kaşığı tuz

•             1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber

TAVUKLU PİLAV NASIL YAPILIR?

İlk adım olarak tavukları haşlamak için tencereye yerleştiriyoruz ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Haşlanan tavukları soğuması için bir kenara alıyoruz. Tavuklar biraz soğuduğunda tiftiklemek için hazır hale getiriyoruz.

Bu sırada pirinçleri ılık suya koyup nişastasının çıkmasını bekliyoruz. Pilav tenceresine yağı ekleyip eridiğinde şehriyeleri kavuruyoruz. Şehriyelerin rengi değişip kokusu çıkınca pirinçleri ekliyoruz ve 5-10 dakika kadar daha kavuruyoruz.

Sonrasında tiftiklediğimiz tavukları pirincin üzerine ilave ediyoruz. 1 bardak tavuk suyu ve 2 bardak kaynamış suyu da ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz. Bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pilav suyunu çekip tane tane olduğunda altını kapatıp, demlenmesi için üzerine kağıt havlu koyuyoruz. Servis yaparken havluyu alarak, afiyetle pilavın tadını çıkarabilirsiniz. Ellerinize sağlık!

TAVUKLU PİLAV HANGİ PİRİNÇTEN YAPILIR?

Pilavlık pirinçten yaparsanız lezzetli olacaktır.

TAVUK ÜSTÜ PİLAV İÇİN TAVUK NASIL HAŞLANIR?

Tavuk göğsü, içine 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş suda haşlanır. Bir tencereye sıvı yağ eklenir ve tereyağı da ilave edilip eritildikten sonra pirinçler yağda hafifçe kavrulur. İçerisine az miktarda tuz ve limon suyu eklenir. Haşlanan tavuk suyu da ilave edilir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Bu şekilde lezzetli bir tavuklu pilav elde edebilirsiniz.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ