Gelinim Mutfakta Karadeniz pide tarifi: Karadeniz pide nasıl yapılır?

24 Ocak Çarşamba günü izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Mutfakta 1308. bölümün lezzet yemeği Karadeniz pide oldu. Merak edilen Karadeniz pide nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Karadeniz pide tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 24.01.2024 10:54
  • Güncelleme Tarihi : 24.01.2024 07:54
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Karadeniz pide tarifi: Karadeniz pide nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta programında bu sefer Ağır Misafir Tatlısı tarifi vardı. 24 Ocak Çarşamba günkü 1308. bölümde paylaşılan tarif, lezzetiyle dikkat çekiyor. Karadeniz pide, bir kez deneyenlerin tadını unutamayacağı bir lezzet. Tarif meraklıları için Gelinim Mutfakta Karadeniz pidenin yapılışı ve püf noktaları verildi. Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşan Gelinim Mutfakta programının bu bölümünde öne çıkan tatlı, 24 Ocak Çarşamba gününün yıldızı oldu. Görüntüsüyle misafirleri büyüleyen Karadeniz pidesinin tarifini sizin için derledik. Karadeniz pide nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Karadeniz pide tarifi

Karadeniz Pidesi malzemeleri

Hamuru İçin:

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ilık su ( yaklaşık 1 su bardağı)
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker

İç Malzemesi İçin:

  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sulu yoğurt
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • Kaşık ucuyla salça (yaklaşık 1 tatlı kaşığı)
  • Kimyon

Üzeri İçin;

  • 2 adet yumurta

KARADENİZ PİDE NASIL YAPILIR?

Ilık suyu bir yoğurma kabına alın. Üzerine maya ve şekeri ekleyip karıştırın. Sonrasında 4 su bardağı unu ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Ayrı bir kasede 1 su bardağı ılık suyu alın, elinizi ıslatarak yoğurun. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin ve mayalanmaya bırakın.

İç malzeme için domatesi, biberi ve soğanı rondodan geçirin. Bir kapta kıymayı, doğranan yeşil biberi, rondodan geçirilen soğanı ve domatesi karıştırın. Baharatları ekleyip harmanlayın.

Mayalanan hamuru bezelere ayırın. Unlu zeminde ince uzun şekilde açın. Üzerine kıymalı harcı yayın ve kenarlarını kapatın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın.

Yumurta sarısını ve yoğurdu karıştırın. Pidelerin kenarlarına sürün. 180 derecede pişirin. Kenarları hafifçe kızarmaya başlayınca çırptığınız yumurtalardan kaşıkla alıp kıymaların üzerine yayın, tekrar fırına verin. Yumurta piştikten sonra pideleriniz hazır. Dilimleyip servis yapabilirsiniz.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ