Gelinim Mutfakta Ağır Misafir Tatlısı tarifi: Ağır Misafir tatlısı nasıl yapılır?

23 Ocak Salı günü izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Mutfakta 1307. Bölümün lezzet yemeği Ağır Misafir Tatlısı oldu. Merak edilen Ağır Misafir Tatlısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Ağır Misafir Tatlısı tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 23.01.2024 14:40
  • Güncelleme Tarihi : 23.01.2024 11:40
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Ağır Misafir Tatlısı tarifi: Ağır Misafir tatlısı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta programında bu sefer Ağır Misafir Tatlısı tarifi vardı. 23 Ocak Salı günkü 1307. bölümde paylaşılan tarif, lezzetiyle dikkat çekiyor. Ağır Misafir Tatlısı, bir kez deneyenlerin tadını unutamayacağı bir lezzet. Tarif meraklıları için Gelinim Mutfakta Ağır Misafir Tatlısı'nın yapılışı ve püf noktaları verildi. Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşan Gelinim Mutfakta programının bu bölümünde öne çıkan tatlı, 23 Ocak Salı gününün yıldızı oldu. Görüntüsüyle misafirleri büyüleyen Ağır Misafir Tatlısı'nın tarifini sizin için derledik. Ağır Misafir Tatlısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Ağır Misafir Tatlısı tarifi...

Ağır misafir tatlısı malzemeleri

KEKİ İÇİN:

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı un

1 yemek kaşığı kakao

ŞERBETİ İÇİN:

2 su bardağı su

2 su bardağı şeker

Birkaç damla limon suyu

KREMASI İÇİN:

1 litre süt

1 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 parça margarin veya tereyağı

ÜZERİ İÇİN:

Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz

AĞIR MİSAFİR TATLISI NASIL YAPILIR?

  • Yumurtaları ve şekerinizi iyice çırpın. Sonrasında sıvı yağ, süt, vanilya ve kakaoyu ekleyerek karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı yağlanmış bir tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
  • Ayrı bir tarafta su ve şekeri kaynatın; kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
  • Fırından çıkardığınız sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti dökün ve tamamen soğumasını bekleyin.
  • Tatlı şerbetini çekince, ayrı bir tencerede tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın, ardından margarin/tereyağını ekleyip iyice karıştırın.
  • Soğuyan kekin üzerine krema sürün. Üzerini Hindistancevizi veya dövülmüş cevizle süsleyin. Tatlıyı buzdolabında birkaç saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ