Gelinim Mutfakta Balkan mantısı tarifi: Balkan mantısı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta Balkan mantısı tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Normal mantıdan biraz farklı olan Balkan mantısı aynı şekilde yoğurtla servis ediliyor. Peki, Balkan mantısı nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta Balkan mantısı tarifi detayları...


  • Oluşturulma Tarihi : 29.01.2024 10:59
  • Güncelleme Tarihi : 29.01.2024 07:59
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Balkan mantısı tarifi: Balkan mantısı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'nın 1311. bölümünde lezzet şöleni devam ediyor! 29 Ocak Pazartesi günü ekrana gelen programda, izleyicilerin damaklarında unutulmaz tatlar bırakacak Balkan mantısı tarifi paylaşıldı. Nursel Ergin'in sunduğu Gelinim Mutfakta'da herkesin evinde kolayca deneyebileceği bu nefis tarifin detayları izleyicilerle buluştu. Hafta içi her gün saat 13.00'te Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta'da öne çıkan Balkan mantısı nasıl yapılır sorusunun cevabı işte haberimizde. Gelinim Mutfakta'nın 29 Ocak tarihli bölümünde sunulan Balkan mantısı tarifi...

Balkan mantısı malzemeleri

Hamur için;

  • 1 kilo un
  • Tuz
  • Su

İç harcı için;

  • Yarım kilo kıyma
  • 2 büyük soğan
  • Maydanoz
  • Toz tatlı kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

250 gram katı yağ (tereyağ-margarin-teremyağ)

Üzeri için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • toz biber

BALKAN MANTISI NASIL YAPILIR?

  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlayıp, yaklaşık 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
  • Ardından dinlenen hamurdan bezeler oluşturup iki gruba ayırıyoruz. İlk gruptaki her bezeyi merdane yardımıyla tatlı tabağı ebatlarında açıp, aralarına eritilmiş katı yağ sürerek yapıştırıyoruz.
  • Bezeler bitince büyük hamuru merdane yardımıyla genişletip, büyük karelere kesiyoruz. Her bir karenin ortasına kıymalı harçtan koyarak bohça şeklinde kapatıp, ters şekilde tepsiye diziyoruz.
  • İkinci grup bezeleri de aynı şekilde hazırlıyoruz. Üzerlerine yağ sürerek fırına veriyoruz. İlk olarak 200 derecede, ardından 15-20 dakika sonra sıcaklığı 175 dereceye düşürerek pişiriyoruz.
  • Fırını kapattıktan sonra mantıların üzerine nemli bir bez örtüp, 5-10 dakika fırının içinde dinlendiriyoruz.
  • Sarımsaklı yoğurt, maydanoz ve tereyağı ile servis edebilirsiniz.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ