Gelinim Mutfakta Altın Bilezik Tatlısı: Altın Bilezik Tatlısı nasıl yapılır?

Altın yarışının hız kesmediği Gelinim Mutfakta maratonunda haftanın üçüncü gününde altın bilezik tatlısı yapıldı. Bu şahane altın bilezik tatlısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta altın bilezik tatlısı tarifi…


  • Oluşturulma Tarihi : 31.01.2024 10:33
  • Güncelleme Tarihi : 31.01.2024 07:33
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Altın Bilezik Tatlısı: Altın Bilezik Tatlısı nasıl yapılır?

Kanal D'nin popüler programı Gelinim Mutfakta, haftanın her günü ekranlarda izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Yarışmacı gelinler, altın kapma yarışında birbirleriyle kıyasıya rekabet ediyorlar. Gün sonunda çeyrek altın, hafta finalinde ise 10 altın bileziği kazanmanın peşinde olan gelinler, -2 ceza puanı almadan günü tamamlamaya çabalıyorlar. Gelinler, kayınvalideleri ve Nursel Ergin'den 5 puan alarak avantaj sağlamaya çalışıyorlar. 31 Ocak Çarşamba günü yapılan altın bilezik tatlısı oldu. İsminden dikkat çeken muazzam tatlı altın bilezik tatlısı nasıl yapılır?

İşte Gelinim Mutfakta altın bilezik tatlısı tarifi… 

Altın Bilezik Tatlısı Malzemeleri

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin
  • 1 yumurta( akı hamura, sarısı üstüne)
  • 3 kaşık yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti İçin ;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

ALTIN BİLEZİK TATLISI NASIL YAPILIR?

  • İlk olarak, şerbeti hazırlayın ve ardından soğuması için bir kenara bırakın.
  • Hamur için gerekli malzemeleri yoğurarak kulak memesi kıvamına gelene kadar çalışın. Hamur, hızlı bir şekilde toplanan bir kıvama sahip olmalıdır.
  • Hamuru ikiye ayırın, merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın ve çay bardağı ile keserek fırın tepsisine dizin.
  • Hamuru tekrar açın ve bu sefer çay bardağı ile kesin. Ancak, kesilen hamur parçalarını su şişesi kapağıyla tekrar keserek halka şekli elde edin. Bu halkaları, ilk kesilen hamur parçalarının üstüne yerleştirin.
  • Hamur halkalarının ortasına ceviz veya fındık koyun.
  • Hafifçe çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 200 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Altın pastası fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üstüne dökün.
  • Yaklaşık 2 saat sonra servise hazır olacaktır.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ