Haşhaşlı çörek nasıl yapılır? Tadı damakta kalan haşhaşlı çörek tarifi...

Tarifini herkesin aradığı ve tadına doyulmaz haşhaşlı çörek nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte muhteşem haşhaşlı çörek tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 30.01.2024 15:07
  • Güncelleme Tarihi : 30.01.2024 12:07
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Haşhaşlı çörek nasıl yapılır? Tadı damakta kalan haşhaşlı çörek tarifi... haberinin görseli

Tadı damakta kalan ve tarifi her yerde aratılan haşhaşlı çöreğin nasıl yapıldığını sizler için derledik. Peki haşhaşlı çörek nasıl yapılır? Haşhaşlı çörek için malzemeler nelerdir? İşte detaylar…

Haşhaşlı çörek nasıl yapılır?

Haşhaşlı Çörek İçin Malzemeler

Un (7 su bardağı)

Yaş maya (Yarım paket)

Ilık su (1 su bardağı)

Şeker (1 tatlı kaşığı)

Ilık su (2,5 su bardağı)

Tuz (1,5 tatlı kaşığı)

Haşhaşlı Çörek İç Harcı İçin:

Ezilmiş haşhaş (2 su bardağı)

Sıvı yağ (1 su bardağı)

Üzeri İçin:

Yumurta (1 adet)

Haşhaşlı çörek tarifi

Haşhaşlı çörek hamurunun hazırlanması için adımlar şöyle:

Geniş bir kabın içine unu alın ve ortasını havuz gibi açın.

Ortadaki çukura mayayı, şekeri ve ılık suyu ekleyin. Mayanın aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekleyin.

Daha sonra tuzu ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın.

Yavaş yavaş ılık suyu da ekleyerek hamuru yoğurmaya devam edin.

Hamur yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.

Hamurun mayalanması için, üzerini streç film ile örtüp yaklaşık 1 saat bekleyin. Hazır hamurlar da kullanılabilir.

Haşhaşlı iç harcı hazırlamak için, uygun bir kapta haşhaşı, yağı ve cevizi karıştırın.

Mayalanan hamuru alıp yağlanmış tezgaha koyun. Hamuru dört eşit parçaya bölün.

Her parçayı elinizle açarak, içine hazırladığınız haşhaşlı iç harçtan koyun. Sonra hamuru istediğiniz şekle getirin.

Hamuru elinizle hafifçe genişleterek haşhaşı üzerine yayın. Parçaları aynı şekilde hazırlayın, aralarına haşhaş koyarak üst üste yerleştirin. Alternatif olarak, hamuru tek parça şeklinde açıp üzerine haşhaş sürün. Sonra hamuru dört eşit parçaya bölüp, parçaları yine üst üste yerleştirin.

Oluşan 4 katlı hamuru elinizle büyütün ve bıçakla 4 cm'lik şeritler halinde kesin. Kesilen parçaları tepsiye yan yana gelecek şekilde düzenleyin.

Fırına sürmeden önce çörekleri istediğiniz boyutta kesin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.

Tepsi mayasının gelmesi için çörekleri yaklaşık 10 dakika bekletin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çörekleri altı üstü kızarana kadar pişirin. Pişen çörekleri ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.

Haşhaşlı poğaça kaç derecede pişer?

Haşhaşlı Poğaça 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ