Gelinim Mutfakta Çullama Köftesi tarifi: Gelinim Mutfakta Çullama nasıl yapılır?
Gelinim Mutfakta programındaki Çullama tarifi ve malzemeleri, izleyiciler tarafından merak edilen ve sıkça araştırılan konular arasında yer buldu. Yayınlanan programda, öne çıkan yemeklerden biri Çullama köftesi oldu? Gelinim Mutfakta Çullama Köftesi tarifi: Gelinim Mutfakta Çullama nasıl yapılır? İşte Çullama tarifi ve malzemeleri…
Kanal D'nin gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta, bu sefer lezzetli bir Çullama köftesi ile ev sahipliği yaptı. Hafta içi her gün ekrana gelen programda gelinler, en enfes yemekleri yapmak için kıyasıya yarışıyor. Gün sonunda puanlamalarla birinci gelin belirleniyor ve ödül kazanıyor. Programda çullama köftesini en iyi şekilde hazırlayan gelin, çeyrek altının sahibi oldu. Programın sadık izleyicileri ise hemen "Çullama köftesi tarifi ve malzemeleri" araştırmalarına başladı. Gelinim Mutfakta Çullama nasıl yapılır?
Çullama köftesi malzemeleri
Köfte harcı için:
- 500 gram dana kıyma
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 adetkuru soğan
- 1/4 demet maydanoz
- 3 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yenibahar
Kaplaması için:
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
Domates sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı domates rendesi
- ½ çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
Sunum için:
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- ½ çay kaşığı tuz
Çullama Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk adımda, maydanozları mümkün olduğunca ince kıyın ve soğanı rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
- Geniş bir kaba kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur, kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyerek, bulgurlar hafifçe şişene kadar yaklaşık 5-6 dakika yoğurun.
- Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizi hafifçe ıslatarak köfteleri sıkıca yuvarlayın ve hafifçe bastırın. Köfteleri oluşturduktan sonra, en az 15 dakika boyunca buzdolabında dinlendirin.
- Köfteler dinlenirken, geniş bir tencerede yaklaşık 2 litre su kaynatın ve içerisine az miktarda tuz ekleyin.
- Köfteleri buzdolabından çıkarın, kaynar suya atarak yaklaşık 3 dakika kadar pişirin. Köfteleri sudan süzün ve ılımaya bırakın.
- Köfteler dinlenirken, kaplama için yumurtayı ve yoğurdu çırpın, azar azar un ekleyerek karışımı pürüzsüz ve koyu bir hale getirin. Sonlara doğru tuzu ve karbonatı da ekleyerek harcı tamamlayın.
- Kaplama harcını hazırladıktan sonra, geniş bir tavada sıvı yağı orta sıcaklıkta ısıtın.
- Köfteleri önce yumurtalı harca batırın, ardından çatal yardımıyla fazlasını süzdürerek her iki tarafını da kızartın. Kızaran köfteleri havlu peçete üzerine alın.
- Sos için küçük bir tavada tereyağını eritin, domates püresini ve baharatları ekleyip kısık ateşte 1-2 taşım kaynatın.
- Sıcak köfteleri, yanında sos ve tuzla çırpılmış süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ