Gelinim Mutfakta karaorman pastası tarifi

Pasta yapmak isteyen kişiler Gelinim Mutfakta karaorman pastası tarifi ile hem damağını hem de gözünü şenlendirecek! İşte karaorman pastası tarifi…


  • Oluşturulma Tarihi : 02.02.2024 14:47
  • Güncelleme Tarihi : 02.02.2024 11:47
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta karaorman pastası tarifi

Kanal D ekranlarının en sevilen günlük programlarından biri olan ve 12 Mart 2018 tarihinden bu yana izleyicilerine lezzetli tatlı ve yemek tarifleri veren Gelinim Mutfakta, hafta içi her gün ekrana geliyor. 6 sezondur yayın hayatını sürdüren ve toplamda bin 311 bölümdür devam eden Gelinim Mutfakta’nın son bölümünde yarışmacılar karaorman pastası yaptı. Milyonlarca kişinin severek takip ettiği Gelinim Mutfakta’nın son bölümünde yapılan karaorman pastası tarifi merak konusu oldu. Karaorman pastası tarifini denemek isteyenler için malzeme listesini ve tarihin püf noktalarını, haberimizin devamında derledik.

Karaorman pastası nasıl yapılır?

Hem lezzeti hem de görüntüsüyle hemen herkesin severek tüketeceği bir pasta olan karaorman pastası nasıl yapılır, birlikte inceleyelim.

Karaorman pastası malzemeleri:

Pandispanya için:

Yumurta (4 adet)

Soğuk su (5 yemek kaşığı)

Tuz (1 tutam)

Şeker (1 su bardağı)

Un (1 su bardağından 2 parmak eksik)

Nişasta (1 su bardağından 1 parmak eksik)

Kakao (2 yemek kaşığı dolusu)

Kabartma tozu (1 paket)

Arası için:

Nişasta (2 yemek kaşığı dolusu)

Şeker (2 yemek kaşığı)

Vişne suyu (2 su bardağı)

Kiraz (2 su bardağına yakın)

Limon kabuğu rendesi (Yarım limon)

Krema (5 kutu)

Vanilya (4 paket)

Krema sertleştirici (5 paket)

Üzeri için:

Kiraz veya vişne (12 tane)

Bitter çikolata (150-200 gram)

Islatmak için:

Vişne suyu (1 bardak)

Karaorman pastası tarifi:

Karaorman pastası yapımı için ilk adım olarak pandispanya hazırlayın. Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını iki ayrı kaba ayrı ayrı koyun.

Beyazlarınıza 5 yemek kaşığı soğuk su ve bir tutam tuz ekleyip güzelce çırpın. Diğer kapta sarılarına şeker ekledikten sonra, krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.

Daha sonra yumurta beyazlarını, sarı karışımına ekleyin. Alt üst olmayacak şekilde nazikçe karıştırarak homojen bir karışım elde edene karar karıştırma işlemini sürdürdün.

Un, nişasta, kabartma tozu ve kakao karışımını yumurtalı karışıma ekleyip güzelce karıştırın. Ardından yağlı kelepçeli kalıba hamuru dökün.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika arasında pişirin.

Pişen keki kalıptan çıkarmadan soğumaya bırakın.

Ayrı bir tencerede vişne suyu, şeker, nişasta ve limon kabuğunu karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadığında 2 bardak vişneyi ekleyip karıştırın.

Başka bir kapta soğuk kremaları, vanilyaları ve krema sertleştiricilerini mikserle koyu kıvama gelene kadar çırpın.

Pandispanyayı üç eşit parçaya kesin. İlk katını vişne suyuyla ıslatın. Üzerine soğuyan vişneli muhallebiyi sürün.

Daha sonra bir miktar krema ekleyin. Pandispanyanın ikinci katını ekleyip, tekrar ıslatın. Bol miktarda krema sürün. Üçüncü pandispanyayı da ekleyip aynı şekilde ıslatın.

Pandispanyanın her tarafını kremayla kaplayın. Üzerine ve yanlarına çikolataları serpiştirin. Sıkma torbasıyla kalan kremadan isteğinize göre şekiller sıkın.

Üzerine kalan vişneleri yerleştirin.

Bir süre dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ