Sayfa Yükleniyor...
Kabak yemeklerinin en sevilen tariflerinden zeytinyağlı kabak yemeği merak edildi. Peki nasıl yapılır kabak yemeği? İşte detaylar...
Özellikle yaz aylarında sık sık yapılan ve birçok farklı çeşidi olan kabak yemeği tarifi merak konusu oldu. Özellikle zeytinyağlı tarifi oldukça merak edilen kabak yemeğini sizler için araştırdık. İşte muhteşem zeytinyağlı kabak yemeği…
Kabak (5 adet orta boy)
Soğan (1 adet)
Yeşil biber (2 adet)
Domates (2 adet )
Sarımsak (2 diş)
Salça (1 yemek kaşığı)
Pirinç (2 yemek kaşığı)
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı (3 yemek kaşığı)
Dereotu ve maydanoz
Soğan ve biberleri yemeklik doğrayarak yağda hafifçe kavurun, sararıncaya kadar pişirin. Ardından domatesleri yemeklik doğrayıp ekleyin ve biraz daha pişirin. Kabakları iri parçalara doğrayın, sarımsakları 2-3 parçaya bölün ve yıkanmış pirinci ilave edin. Bir su bardağı su ekleyerek tuz ve karabiber serpin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıp açılana kadar pişirin.
Kabak yemeğine kabak, soğan, yeşil biber, domates, sarımsak, salça, pirinç, baharat ve zeytinyağı bulunur.
Normal kabak yemeği nasıl yapılır?
Kabak (3 adet)
Kırmızı biber (1 adet)
Kuru soğan (1 adet)
Zeytinyağı (Yarım su bardağı)
Domates salçası (1 yemek kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Pulbiber (1 çay kaşığı)
Şeker (1 küp veya çay kaşığı)
Tuz
Su (2 su bardağı)
Kabaklar uzunlamasına dörde bölünerek iri küp şeklinde doğranır. Soğan ve biber yemeklik doğranır. Bir tencereye yağ konularak önce soğan pembeleşene kadar kavrulur, biberler eklenip biraz daha kavrulur. Ardından salça, tuz ve baharatlar da eklenir. En son olarak kabaklar eklenip üzerini geçecek kadar su eklenir ve karışım 20 dakika pişirilir.
Kabak çorbası tarifi
Yeşil kabak (2 adet)
Un (2 yemek kaşığı)
Tereyağı (1 yemek kaşığı dolusu)
Sıvı yağ (1 yemek kaşığı)
Süt (3 su bardağı)
Su (4 su bardağı)
Dereotu (Bir tutam)
Baharat (Tuz, pul biber, karabiber, nane)
Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp eritin. Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun. Ardından, bir taraftan çırpma teliyle hızlıca karıştırırken diğer taraftan sütü ilave edin. Suyu da ekleyip iyice karıştırın ve karışımın kaynamasını sağlayın. Kaynamaya başladığında, kabuklarını soyup doğradığınız kabakları ilave edin ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Sonrasında blendırdan geçirip, tuzunu, dereotunu ve baharatları ekleyin. Çorbanın kıvamı, kullanılan kabakların büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir. Kıvamı koyu olursa su ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Çorba pişerken dibinin tutmaması için ara ara karıştırmayı unutmayın. Servis yaparken isteğe bağlı olarak üzerine tereyağı kızdırabilirsiniz.
HABER MERKEZİ