Gelinim Mutfakta krep paçanga tarifi: Gelinim Mutfakta Krep Paçanga nasıl yapılır?
Bugün Gelinim Mutfakta programında, günün yemeği olarak krep paçanca tarifi seçildi. Kanal D'de izleyicilerle buluşan yemek yarışmasında, gelinler ve kayınvalideler hafta içi her gün kıyasıya bir mücadeleye girişiyor. Merakla beklenen krep paçanga tarifi ve kullanılacak malzemeler şu şekilde...
Gelinim Mutfakta'nın 1316.bölümünde lezzet şölenine dönüşen Krep paçanga tarifini sizinle paylaşıyoruz! 5 Şubat Pazartesi günü ekranlara gelen bu nefis tarif, hem görünümüyle hem de tadıyla göz doldurdu. Krep paçanga nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır ve püf noktaları nelerdir? Tüm detaylarıyla bu yazımızda bulabilirsiniz. İşte Gelinim Mutfakta'da bir haftanın sonunda yayınlanan Krep paçanga tarifi...
Paçanga Krep malzemeleri
Krep için:
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
- İstenilen miktarda Sucuk
- Kaşar
- Domates
- Biber
- Tuz
- Pul biber
KREP PAÇANGA NASIL YAPILIR?
- Krep paçanga tarifine geçmeden önce hamurumuzu hazırlayalım. Yumurta, süt ve tuzu güzelce çırpın. Daha sonra unu yavaşça ekleyerek topaklanmayacak bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin. Hamurunuz hazır hale geldiğinde, iç malzemeleri ince bir şekilde doğrayın.
- Krep hamurunu pişirmek için tavaya çok az, yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ ekleyin. Ardından bir kepçe hamur dökün ve her iki tarafını da güzelce pişirin. Bu hamurdan ortalama 10 adet krep elde edebilirsiniz.
- Pişen her krepin üzerine hazırladığınız iç malzemeleri ekleyin. Domates ve biberin üzerine hafif tuz ve pul biber serpin, böylece lezzeti daha da artacaktır.
- Krepleri sigara böreği sarar gibi sarın ve bir fırın kabına dizin. Sonrasında 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Krep paçanganız hazır! Afiyet olsun.
HABER MERKEZİ