Lokum gibi pişmiş nohut yemeği nasıl yapılır? İşte pratik nohut yemeği tarifi

Yemeye doyulmayan lokum kıvamında ağızda yumuşacık dağılan nohut yemeği nasıl yapılır? İşte detaylar…


  • Oluşturulma Tarihi : 07.02.2024 16:55
  • Güncelleme Tarihi : 07.02.2024 13:55
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Lokum gibi pişmiş nohut yemeği nasıl yapılır? İşte pratik nohut yemeği tarifi

Nohut yemeği, Türk mutfağının özgün ve lezzetli bir örneği olarak sofralarımıza konuk olan bir yemektir. Sofraların vazgeçilmezi nohut yemeği, her yemeğin yanına yakışan lezzetler arasında. Etli ve etsiz sunulan nohut yemeğini yapmak oldukça basit ve pratiktir. Bu tarifimizde sizin için nohut yemeği nasıl yapılır?, İyi bir nohut yemeği nasıl yapılır? sorusunun cevabını verdik. İşte lokum gibi yumuşacık nohut yemeği tarifi...

MALZEMELER

Kuşbaşı et (250g)

Sıvı yağ (3-4 yemek kaşığı)

Soğan (1 adet)

Yeşil biber (2 adet)

Kırmızı biber (1 adet)

Domates salçası (1 yemek kaşığı)

Biber salçası (1 yemek kaşığı)

Nohut (2 su bardağı)

Kırmızı toz biber (1 çay kaşığı)

Karabiber (Yarım çay kaşığı)

Tuz

NOHUT YEMEĞİ TARİFİ

İlk olarak, etleri uygun bir tencereye alın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyerek yaklaşık 20-25 dakika boyunca kaynamaya bırakın. Etler haşlanırken oluşan kahve rengi köpükleri kaşık yardımıyla alın.

Sürenin sonunda etleri kontrol edin ve kevgir yardımıyla suyunu süzerek bir kenara alın.

Ayrı bir tencerede sıvı yağ ve doğranmış soğanı alarak, soğanlar pembeleşene kadar 1-2 dakika kavurun.

Daha sonra yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyerek kavurmaya devam edin. Biberlerin fazla kavrulup erimesini istemiyorsanız, bu aşamada kısa süre kavurmanız yeterlidir.

Tencereye salçaları ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış nohutları ilave edin. Eğer nohutları kullanmadan önce sıcak suda 3-4 saat beklettiyseniz, bu aşamada düdüklü tencerede 15 dakika pişirmeniz gerekebilir.

Ardından haşlanmış etleri ekleyip karıştırın.

Kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ekleyerek son olarak 4-5 dakika karıştırın.

Yemeğin suyunu ekleyin. Önerilen miktar, 1 su bardağı et suyu ve 3 su bardağı sıcak sudur. Ancak siz isteğinize göre miktarları ayarlayabilirsiniz.

Yemeği karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Eğer et kullanmak istemiyorsanız, eti ekleme aşamasını atlayarak diğer adımları uygulayabilirsiniz.

NOHUT PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Nohutları önceden haşlamak ya da sıcak suda bekletmek, yemek pişirme süresini önemli ölçüde kısaltabilir. Bu yöntemle nohutlarınızı hazır hale getirip dolapta muhafaza edebilir ve ihtiyaç duyduğunuzda hızlıca kullanabilirsiniz. Ayrıca, düdüklü tencere kullanarak yapılan nohut yemeği, pişirme süresini daha da azaltabilir, pratik bir alternatif sunar. Bu şekilde, zaman tasarrufu yapabilir ve lezzetli bir yemeği daha hızlı bir şekilde sofranıza taşıyabilirsiniz.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ