Gelinim Mutfakta Bambaşka İçli Köfte tarifi: Gelinim Mutfakta Bambaşka İçli Köfte nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'nın 1319. bölümü, haftanın dördüncü gününde izleyicilerle buluştu ve bu bölümde öne çıkan yemek Bambaşka İçli Köfte oldu. 8 Şubat Perşembe günü yayınlanan yeni bölümde gelinler, Bambaşka İçli Köfte tarifini yaptılar. Böylece, Gelinim Mutfakta'nın bu haftaki lezzeti ortaya çıkmış oldu. Peki, Gelinim Mutfakta Bambaşka İçli Köfte nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta'nın Bambaşka İçli Köfte tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 08.02.2024 14:23
  • Güncelleme Tarihi : 08.02.2024 11:23
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Bambaşka İçli Köfte tarifi: Gelinim Mutfakta Bambaşka İçli Köfte nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'nın 1319. bölümü, izleyicilerin merakla beklediği Bambaşka İçli Köfte tarifi ile dikkat çekti. Her gün saat 13.00'te yayınlanan Gelinim Mutfakta'nın 8 Şubat Perşembe günkü bölümünde, Bambaşka İçli Köfte tarifi verildi. Kanal D canlı yayın izleyenlerin ilgisini çeken bu lezzet, geleneksel Türk mutfağından esinlenerek hazırlandı.

Gelinim Mutfakta Bambaşka İçli Köfte nasıl yapılır? İşte, Bambaşka İçli Köfte tarifinin detayları...

GELİNİM MUTFAKTA BAMBAŞKA İÇLİ KÖFTE TARİFİ

Bambaşka İçli Köfte Malzemeleri:

Dış Hamur için:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı için:

  • 250 gram dana kıyma
  • 250 gram tavuk eti
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

BAMBAŞKA İÇLİ KÖFTE NASIL YAPILIR?

  • Gelinim Mutfakta'nın bambaşka içli köfte tarifi için ilk adım olarak iç harcı hazırlamanız gerekiyor. İnce doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurun.
  • Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kavrulan kıymanın üzerine salça ekleyin.
  • Baharatları ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Bulguru kaba alıp üzerine sıcak suyu dökün. Tuz ekleyip karıştırın. Bulgur suyunu çekene kadar bekleyin. Ardından su ekleyip yoğurmaya başlayın.
  • Yoğrulan hamurun içine tavuk parçalarını didikleyerek ekleyin. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp avucunuzda yuvarlayarak açın.
  • Açılan hamurun içine tavuklu iç harçtan koyup içli köfte şekli verin. Hazırlanan içli köfteleri kızgın yağda kızartın.
  • Servis yapmadan önce limon dilimleriyle süsleyerek sunumunuzu yapabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ