Sağlıklı olduğu kadar da doyurucu bir yemek olan enginarlı pilav nasıl yapılır?

Mutfakların gözdesi enginarlı pilav nasıl yapılır? İşte lezzetiyle baş döndüren enginarlı pilav tarifi…


  • Oluşturulma Tarihi : 09.02.2024 14:35
  • Güncelleme Tarihi : 09.02.2024 11:35
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Sağlıklı olduğu kadar da doyurucu bir yemek olan enginarlı pilav nasıl yapılır?

Sofralarımıza lezzeti ve sağlığıyla renk katan, özellikle Ege ve Akdeniz mutfaklarının sevilen lezzetlerinden biri olan enginar, pilavla buluştuğunda ortaya muhteşem bir uyum çıkıyor. Yüksek antioksidan içeriğiyle bilinen, sindirim sistemini destekleyen ve vücuda birçok fayda sağlayan enginar, aynı zamanda düşük kalorili olmasıyla da sağlıklı beslenme programlarında sıkça tercih ediliyor. Enginarın eşsiz tadı ve dokusu, pilavın içerisinde bulunan pirinçle birleştiğinde deneyen herkese son derece lezzetli bir şölen sunuyor. Enginarlı pilav nasıl yapılır? Birlikte inceleyelim.

Enginarlı pilav nasıl yapılır?

Hemen herkesin severek tükettiği bir yemek olan pilavın, tam bir sağlık deposu olan enginar ile buluştuğu enginarlı pilav tarifi nasıl yapılır, birlikte göz atalım.

Enginarlı pilav malzemeleri:

2 su bardağı pirinç

4 su bardağı su veya tavuk suyu

4 adet enginar

1 adet orta boy soğan

2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Limon suyu (isteğe bağlı)

Taze maydanoz (servis için)

Enginarlı pilav yapımı:

Enginarların dış yapraklarını temizleyin, saplarını kesin ve ortadan ikiye kesin. Ardından enginarları limonlu suya koyun, böylece kararmalarını engelleyin.

Pirinci bol suyla yıkayın ve süzün.

Soğanı ince ince doğrayın.

Bir tencereye tereyağı veya zeytinyağını alın ve ısınınca doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.

Kavrulan soğanlara pirinci ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.

Ardından su veya tavuk suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve pirinç suyunu çekene kadar pişirin.

Bu arada enginarları suyun içinden alın, süzün ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Pirinç suyunu çektiğinde doğranmış enginarları tencereye ekleyin. Üzerine birkaç damla limon suyu sıkabilirsiniz.

Tencerenin kapağını kapatın ve enginarlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

Pilav piştikten sonra altını kapatın ve demlenmesi için 10 dakika kadar bekletin.

Servis yapmadan önce üzerine ince kıyılmış taze maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Enginarlı pilav nerenin yemeği?

Enginarlı pilav, İzmir yöresine ait bir yemektir.

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ