Sayfa Yükleniyor...
Her yaştan insanın büyük bir iştahla tükettiği hamsi tava nasıl yapılır? İşte tadına doyulmaz hamsi tava tarifi…
Karadeniz Bölgesi’nin en sevilen lezzetlerinden biri olan ve ünü bölge sınırlarını aşarak ülke geneline yayılan hamsi tava nasıl yapılır? Sağlıklı olduğu kadar tadıyla da deneyen herkesi etkisi altına almayı başaran hamsi tava tarifi ile ilgili püf noktaları haberimizin devamında sizin için derledik.
Sağlıklı olduğu kadar da lezzetli bir yemek olan hamsi tava, özellikle Karadeniz Bölgesi’nde sıklıkla yapılan bir tarif olarak kendini gösteriyor. 7’den 70’e pek çok insanın severek tükettiği hamsi tava nasıl yapılır, birlikte göz atalım.
Hamsi tava malzemeleri:
500 gram taze hamsi
1 su bardağı mısır unu veya beyaz un
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
1 limon (dilimlenmiş olarak servis için)
Kızartmak için sıvı yağ
Hamsi tava tarifi:
Hamsileri temizleyin. Baş kısmını kesip iç organlarını çıkarın ve iyice yıkayarak suyunu süzdürün. İsteğe göre kafa kısımlarını bırakabilirsiniz.
Bir kasede un, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberi karıştırın.
Hamsileri bu un karışımına bulayarak her tarafının iyice kaplanmasını sağlayın. Ardından fazla unu silkeleyerek hamsileri temizleyin.
Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Kızgın yağın içine hazırladığınız hamsileri tek tek ekleyin. Dikkatlice kızartın, altın rengi alana kadar pişirin.
Pişen hamsileri kağıt havlu serilmiş bir tabağa alarak fazla yağını emmesini sağlayın.
Limon dilimleriyle birlikte sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun!
Hamsi tava yapan kişilerin en fazla tercih ettiği un çeşidi mısır unudur. Pek çok kişi mısır unuyla pişen hamsi tavanın daha lezzetli olduğunu iddia etmektedir. Ancak bununla birlikte beyaz un ya da buğday unuyla da pişirmek mümkündür.
Hamsi tavanın pişme süresi ocağın ısı verme seviyesine göre farklılık göstermekle birlikte 6 ila 15 dakika arasında pişer.
Hamsi tavaya koyulacak baharatlar kişilerin damak zevkleri doğrultusunda şekillenir. Bu yemekte en fazla tercih edilen baharatlar, tuz ve pul biber olarak kendini gösterir.
HABER MERKEZİ