Sıcak ve doyurucu bir Orta Avrupa lezzeti olan gulaş nasıl yapılır?

Hem midenizi hem de gözünü şenlendirecek gulaş nasıl yapılır? İşte yapmalara doyamayacağınız gulaş tarifi…


  • Oluşturulma Tarihi : 09.02.2024 15:27
  • Güncelleme Tarihi : 09.02.2024 12:27
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Sıcak ve doyurucu bir Orta Avrupa lezzeti olan gulaş nasıl yapılır?

Etin yoğun tadıyla baharatların muhteşem uyumunu bir araya getiren gulaş, deneyen herkese her lokmada ayrı bir zevk sunar. Baharatlarla zenginleştirilen bu lezzet, soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan bir alternatif olmanın yanı sıra, aile ve dostlarla paylaşılacak keyifli sofraların da vazgeçilmezi konumundadır. Gulaş nasıl yapılır? Gulaş yapımının püf noktalarını birlikte inceleyelim.

Gulaş nasıl yapılır?

Yalnızca adı geçtiğinde bile karnınızın acıkmasına neden olacak gulaş nasıl yapılır, birlikte göz atalım.

Gulaş malzemeleri:

500 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)

2 büyük boy soğan (doğranmış)

2 diş sarımsak (ezilmiş)

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ

2 büyük boy patates (küp doğranmış)

2 büyük boy havuç (halka şeklinde dilimlenmiş)

1 büyük boy yeşil biber (büyük parçalar halinde doğranmış)

1 büyük boy kırmızı biber (büyük parçalar halinde doğranmış)

3 su bardağı sıcak su veya et suyu

Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

Maydanoz veya dereotu (servis için)

Gulaş yapımı:

Bir tencerede tereyağı veya sıvı yağı eritin. Doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.

Kuşbaşı doğranmış dana etini ekleyin ve etler suyunu çekip kendi yağında kavrulana kadar pişirin.

Etler kavrulduktan sonra domates salçasını ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun.

Unu ekleyin ve bunu da kokusu çıkana kadar kavurun.

Dilimlenmiş havuçları, küp doğranmış patatesleri, yeşil biberi ve kırmızı biberi ekleyin. Malzemeler birbirine karışana kadar kavurun.

Sıcak su veya et suyunu ekleyin.

Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberi de ilave edin.

Daha sonra karıştırın ve kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın.

Gulaşınızı yaklaşık 30-40 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Pişen gulaşınızı ocaktan alın ve üzerine doğranmış maydanoz veya dereotu serpip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun!

Gulaş yemeği hangi ülkeye aittir?

Gulaş bir Macar et yemeğidir. Macaristan’ın en ünlü yemeklerinden biridir.

Macar gulaş yanına ne gider?

Gulaş sıklıkla pirinç pilavı ile birlikte tüketilir.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ