- Lezzet
- 13.04.2025 12:53
Bugün Mutfak Bahane programında yapılan üçgen gözleme tarifi merak edildi. İzleyiciler arama motorlarında üçgen gözleme tarifini aratıyor. Peki üçgen gözleme nasıl yapılır ve hangi malzemeler gereklidir? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz...
Mutfak Bahane programında sunulan üçgen gözleme tarifi, oldukça merak uyandırıyor ve internet aramalarında sıkça aranıyor. Biz de bu harika tarifin detaylarını sizin için hazırladık. Peki üçgen gözleme nasıl yapılır? İşte tadı damakta kalan üçgen gözleme tarifi...
Un (2 su bardağı)
Su (Yarım su bardağı)
Süt (Yarım su bardağı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Kıyma (250 gram)
Soğan, (ince doğranmış) (1 adet)
Domates salçası (2 yemek kaşığı)
Sıvı yağ (Yarım çay bardağı)
Karabiber, pul biber, tuz
İsteğe bağlı: maydanoz
İlk olarak iç harcı hazırlamak için bir tavada sıvı yağı kızdırın. İnce doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Soğanlar pembeleştiğinde kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Domates salçasını ve baharatları ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. İç harç hazır.
Hamur için unu bir kaseye alın. Orta kısmını havuz gibi açın ve içine suyu, sütü ve tuzu ekleyin. Yavaşça karıştırarak hamuru yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru unlanmış bir zeminde açın ve içine hazırladığınız kıymalı harçtan koyun.
Hamurun kenarlarını üçgen şeklinde kapatın ve kenarlarını bastırarak kapatın. Hazırladığınız üçgen gözlemeleri yağlanmış bir tavada ya da ızgarada her iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin.
Pişen kıymalı üçgen gözlemeleri sıcak olarak servis yapın. İsteğe bağlı olarak üzerine maydanoz serpebilirsiniz.
Afiyet olsun!