Sayfa Yükleniyor...
Bugün Mutfak Bahane programında yapılan patates yuvası tarifi merak edildi. İzleyiciler arama motorlarında patates yuvası tarifini aratıyor. Peki patates yuvası nasıl yapılır ve hangi malzemeler gereklidir? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz...
Mutfak Bahane programında yapılan patates yuvasının tarifi merak konusu oldu. Arama motorlarında gül lokumunun tarifi sık sık aratılıyor. Biz de sizin için bu muhteşem tarifin detaylarını derledik. Peki patates yuvası nasıl yapılır? İşte tadı damakta kalan patates yuvası tarifi...
Orta boy patates (4 adet)
Soğan (1 adet)
Sarımsak (2-3 diş)
Sıvı yağ (2 yemek kaşığı)
Tuz
Karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)
Maydanoz (isteğe bağlı)
Kaşar peyniri rendesi (üzeri için)
Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Sonra rendenin ince tarafıyla patatesleri rendeleyin. Rendelediğiniz patatesleri bir kaba alın.
Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
Bir tavaya sıvı yağı alıp ısıtın. Isınınca doğradığınız soğan ve sarımsağı tavaya ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Kavrulan soğan ve sarımsağı rendelediğiniz patateslerin üzerine ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin. Elinizle güzelce karıştırarak malzemeleri birbirine yedirin. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
Patatesli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine hafifçe bastırarak yuva şekli verin.
Önceden ısıtılmış fırında patates yuvaları altın rengini alana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Pişen patates yuvalarının üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırına geri koyun. Kaşar peynirleri eriyip kızarana kadar fırında tutun.
Sıcak olarak servis yapın. İsteğe bağlı olarak üzerine taze doğranmış maydanoz serpiştirebilirsiniz.
Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ