- Nereye Gitsek?
- 16.04.2025 16:35
Dünya’nın farklı bölgelerinde keşfedilecek birbirinden lezzetli restoranlar bulunuyor. Bizlerde sizler için Dünya’da bulunan en iyi 10 restoranı derledik…
Dünyanın en iyi restoranları, lezzetleri ve deneyimleriyle damakları şenlendirmeye devam ediyor. Sizler için derlediğimiz Dünya’nın en iyi 10 restoranına haberimizde yer verdik. İşte, Dünya’nın en iyi 10 restoranı…
Zarif odası ve yemyeşil yeşilliklerle dolu olan restoran, biraz farklı işletmeye sahip… Akşam yemeği yiyenler yalnızca belirli günlerde çevrim içi rezervasyon yaptırabiliyor ve birkaç gün önceden kendilerine e-postayla gönderilen set menülerden sipariş edebilirsiniz. Çoğunlukla organik, küçük tedarikçilerden ve yerel balıkçılardan ürünler geliyor.
Çok az şefin yer aldığı, Fransa’nın kuzey ucuna yakın bir bölgede olan La Madelaine-sous-Montreuil'de iki katmanlı metal çatılı, yemyeşil çevreye ve mutfaklara bakan bir alandan ortaya çıkıyor.
Üç erkek kardeşin sahibi olduğu bu popüler restoran, çarpıcı, iki katlı bir açık mutfağın hâkim olduğu aydınlık ve havadar bir alanı mevcut. Orijinal, eğlenceli küçük tabaklar, özünde Akdeniz’ özgü…
İçeri girer girmez sıcak bir karşılamayla girilen restoranda, deniz ürünleri ve vejetaryen tadım menüleri bulunuyor.
Her tarifte apaçık olan şey, şefin bitkilere olan tutkusu; sebzeler, çiçekler, günlük olarak hasat edilen yabani ve ekili otlar, hepsi unutulmaz, güzel sunulan yemekler. Sayısız lezzetli malzemenin yer aldığı ikonik mezeler hem göze hem damağa hitap ediyor…
Kalabalık ticaret merkezinden uzakta yer alan muhteşem Le Calandre, modern, minimalist tarzda bir yemek odası ve buradaki ambiyansı samimi ve havasız kılacak kadar gayri resmi olan kusursuz hizmetiyle övünür. Massimiliano Alajmo'nun mutfağı, yemek sayısını azaltma ve farklı menülerden yemek seçme seçeneği ile üç tadım menüsünde sunulmaktadır.
Tasarımcıdan ilham alan bu mutfak tapınağı, cephesinde haç sporu yapmaya devam eden büyük bir şapelde ilginç bir şekilde yer alıyor. Titiz, karmaşık ve büyüleyici yiyecekler, muhteşem riskli soslarla daha da yükseltilir.
Bu restoranın ne kadar geliştiğini gerçekten gösteren şey, The Clove Club'daki set menünün dengesi ve çeşitliliğidir. Bir yemeğin tadını çıkarırken bir sonraki yemeği dört gözle bekliyorsunuz.
Londra'dan New York'a, Paris'e, Hong Kong'a ve son olarak Tokyo'ya uzanan Daniel Calvert, bu şehirlerin her birindeki deneyimleri ve anıları, onun mutfak köklerini oluşturuyor.
Tamamen kararlı, tutkusunu yemek yiyenlerle paylaşmak için mutfağa girip çıkıyor. Klasik mutfağa yeni yaklaşımı, sizi doğduğu yer olan Normandiya ile evlat edinildiği yer olan Akdeniz ve Paris bölgesi arasında bir yolculuğa çıkarıyor… HABER MERKEZİ