Sayfa Yükleniyor...
Adanalı kebapçı Cihangir Korkmaz, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde etlerin muhafazası ve tüketimi konusunda önemli uyarılarda bulundu. Korkmaz, etin kesildikten sonra en az bir gün dinlendirilmesinin sindirim sistemi açısından uygun olduğunu belirtti
Yaz mevsiminde gerçekleşecek Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, etlerin nasıl muhafaza edilmesi gerektiği konusunda dikkat çeken Korkmaz, "Etler kesildikten sonra yemek için en az 3 saat dinlenmelidir. Daha sonra buzdolabında saklanmalıdır. Etlerin saklanması için poşet yerine jelatin kullanılmasını öneriyorum. Kesildikten sonra etin maksimum 1 saat serin ortamda dinlendirilip sonra buzdolabına konulması gerekiyor. Buzdolabına da poşet veya kağıt gibi ürünlerle koymak yerine tabakta koymak daha sağlıklı olur" dedi.
Etin kesilir kesilmez tüketilmesinin mide rahatsızlıklarına yol açabileceğini belirten Cihangir Korkmaz, “Vatandaşlarımız kurbanı kestikten sonra eti en az bir gün dinlendirmelidir. Taze olarak tüketilen et sert olur ve iyi pişmez. Bu da sindirim problemlerine yol açabilir. Bu yüzden mutlak suretle etleri dinlendirmelerini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.
Arun Acumsal