Et alamıyorsanız kemik alın

Prof.Dr. Canan Karatay, et alamayanlara kemik alması tavsiyesinde bulundu. ‘Kurtlu elma’ önerisini bir kez daha hatırlatan Karatay, “Kurtlu elma yiyin diyorum” dedi 


  • Oluşturulma Tarihi : 12.05.2018 07:27
  • Güncelleme Tarihi : 12.05.2018 07:27
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Et alamıyorsanız kemik alın

Düzce Valiliği tarafından düzenlenen okur-yazar buluşması etkinliği Düzce Belediye Kültür Merkezinde sürüyor. Bu kapsamda kente gelen iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof.Dr. Canan Karatay, Düzcelilere önemli bilgiler aktardı. Prof.Dr. Karatay, dünyada teknolojinin çok ilerlediğini ama tıbbın ilerlemediğine işaret ederek, “Modern tıp diye bir şey yok. Tıp ilerlemedi, teknoloji ilerledi. Her türlü teknoloji ilerledikçe de hastalıklar arttı. O halde bütün gelişmiş ülkeler, devlet ve hükümetler sağlık kara deliklerini kapatmak için halk sağlığı, hastalanmama üzerinde artık yatırımlar yapmaya başladı. Bizde eski hekim olarak böyle eğitilmiştik. Ben onları anlatıyorum. Yani benim anlattığım yeni bir şey değil” dedi.

Kemiğin düşük ısıda pişirilmesi gerektiğini ifade eden Karatay, “Kemik suyu, bana diyorlar ki et diyorsun alamıyoruz. Kemik alın kardeşim. Kemiği her türlü kemiği düşük ısıda pişirip, haşlayıp rahatlıkla her sabah tüketilebilir. Gençlerimizin, çocuklarımızın enerji kaynağıdır. Beyinleri gelişir. Kafaları gelişir ve imtihanlarına daha iyi çalışırlar” şeklinde konuştu.

“KURTLU ELMA YİYİN”

“Tarım zehri ile yıkanmamış olanlar en sağlıklıdır” diyen Karatay, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Dağ elması yiyebilirsiniz, alıç yiyebilirsiniz. Onlardan yapılan turşuları da yiyebilirsiniz. En sağlıklı yiyeceklerdir diyorum. Kurtlu elma yiyin diyorum. Ama elmayı ısırdığınız zaman kurdun yarısını elmada görmeyin diyorum.” Konuşmanın ardından Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı panele katılan Prof.Dr. Canan Karatay’a plaket ve çiçek vererek teşekkür etti. İHA

Haber Merkezi