Sayfa Yükleniyor...
İrmik, çok amaçlı olarak kullanılan bir yiyecek çeşididir. İrmiğin birçok çeşidi mevcuttur. Mutfakta yemeklere lezzet katması dışında birçok hastalığa da iyi gelmektedir.
İrmik, uzun yıllardır kullanılmaktadır. Sert bir buğday olan irmik, makarnalık buğdaydan elde edilir. Yapısı una göre daha koyu renklidir ve kendine özel hafif bir aroması da bulunur. Kalp sağlığı ve sindirim sistemi gibi rahatsızlıklar içinde iyi gelmektedir. Peki, irmik nasıl yapılır? İrmik zayıflatır mı? İrmiğin faydaları nelerdir? Kalorisi ne kadardır? İrmik hakkında merak edilen her şey haberimizde...
İrmik, sert buğday unu olarak geçer. İrmik, makarnalık buğdaydan elde edilir. Elde edilirken belli bir süreçten geçmektedir. O süreç kısaca şöyle açıklanabilir. İlk başta durum buğday unu temizlenir ve eleğe yerleştirilir. Eleğe yerleştirilen durum buğdayı elendikten sonra un şeklindeki irmik unu ortaya çıkar. Bu şekilde ortaya çıkan irmik unu, hem çorbalarda hem yemeklerde hem de tatlılarda kullanılır. En çok bilinen tatlısı ise irmik helvası olmaktadır. Bunun dışında irmik tatlısı, irmik kurabiyesi gibi tatlılarda yapılmaktadır. İrmik, yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissi vermektedir. Bu yüzden kilo vermeye yardımcı bir besin olabilir. Ancak irmik, kalorisi yüksek bir yemek olduğundan dolayı porsiyona Dikkat etmek gerekir.
İrmik, makarnalık buğdaydan elde edilen sert bir buğday unu olarak bilinir. Yemeklerde sıkça kullanılan irmiğin birçok faydası da bulunur. Faydaları ise genel olarak şu şekilde sıralanabilir. Lif bakımından zengin bir besindir. İçerisinde magnezyum ve folat bulunur. İçeriğindeki lif ve magnezyum Sayesinde kan şekerini de dengeler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. İrmik, demir açısından da oldukça Önemlidir. Kemik dokunun büyümesi ve kasların onarılması için irmik içerisinde lösin isimli bir madde bulundurur. Vücuda gerekli olan kas enerjisi için glikojen depolanmasına da yardımcı olur. Bunların dışında göz sağlığı açısından da oldukça önemli bir yere sahiptir. İrmik, 198 kaloriye sahip bir besindir. Bu yüksek kalorinin içerisinde en çok karbonhidrat sonra protein en sonda ise yağ bulunur.
HABER MERKEZİ