Kahvaltıda balı azaltın

Dr.Fevzi Özgönül, kahvaltı da balın mümkün olduğunca az tüketilmesi önerisinde bulundu. Dr. Fevzi Özgönül, “Kahvaltıda reçel ve balı azaltın, çünkü kolay şekerler diğer gıdaların sindirimini engelleyebilir” diye konuştu


  • Oluşturulma Tarihi : 27.10.2017 08:05
  • Güncelleme Tarihi : 27.10.2017 08:05
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Kahvaltıda balı azaltın

Hem enerjik, hem sağlıklı, hem fit bir beden isteniyorsa sabah uyanıldığında mutlaka kahvaltı yapılmasını öneren Dr.Fevzi Özgönül, “Asıl kahvaltı bir bebeğin gelişiminde çok önemli bir yer tutuyorsa, bizim bedenimizin de sağlıklı olması için çok önemlidir. Kahvaltıda bedenimizin temel ihtiyaçlarını tüketmeliyiz. Bebeğinizin kahvaltısını düşünün ve başlayın yemeye. Kahvaltıda olmaz ise olmazlar: peynir, yumurta, zeytin, yeşillikler, biraz mevsim meyvesi, avuç içi büyüklüğünde tam tahıllı ekmek “ Sakın bebeğinize vermediğiniz kepek ekmeği tüketmeyin, kepek ekmeği bebeklerde olduğu gibi sizde de kansızlığa ve dolayısı ile halsizliğe neden olabilir”, ekmek az yediğiniz için çiğ badem, ceviz ve fındık ta tüketebilirsiniz” dedi.

Ara öğünlerin sindirim sisteminin çalışmasını durdurup yeniden başlamasına neden olduğunu anlatan Dr.Fevzi Özgönül, “Yani sindirim bir nevi resetlenip sil baştan başlar. Böylece bir önce yediğiniz öğündeki besinler bedeninize yararlı olmaz” dedi. (İHA)

Haber Merkezi