Kırmızı et en sağlıklısı

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr. Canan Karatay, kırmızı etin yağıyla beraber tüketilmesi gerektiğini belirterek, “Mutlaka insan vücuduna girmesi lazım. Yalnız hazırlanması çok önemlidir, kızartma olursa tehlikelidir. Onun dışında bizim kap yemeklerimiz, ızgaralarımız, kebaplarımız en sağlıklı yemeklerdir” dedi


  • Oluşturulma Tarihi : 05.09.2017 08:39
  • Güncelleme Tarihi : 05.09.2017 08:39
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Kırmızı et en sağlıklısı haberinin görseli

Prof.Dr. Karatay, Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde Kurban Bayramı dolayısıyla kırmızı et tüketimine ilişkin önerilerde bulundu. Karatay, kırmızı etin yağıyla beraber tüketildiğinde en sağlıklı et olduğunu söyledi. Kırmızı etin mutlaka tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Karatay, “Yalnız hazırlanması çok önemlidir. Kızartma olursa tehlikelidir. Onun dışında bizim kap yemeklerimiz, ızgaralarımız, kebaplarımız en sağlıklı yemeklerdir” ifadesini kullandı.

TUZ TÜKETİMİ

Karatay, tuz tüketimi konusunda da şu uyarılarda bulundu: “Tuz, özellikle kaya tuzu çok önemli. Özellikle terlediğiniz yaz aylarında tuzsuz kalmamak çok önemli. Kalp ilaçları alanlar bir de tuzsuz kaldıkları zaman hakikaten halsiz oluyorlar. Baş dönmesi oluyor. Tansiyon ilaçları, kalp ilaçları bir de tuzsuz yedikleri zaman ve aynı zamanda sıcaktan terleme ile de kaybettikleri zaman çok halsizleşiyorlar. Ona dikkat etsinler. Hekimlerine danışsınlar.”

Karatay, yaz mevsiminde işletmelerdeki açık büfelerde sunulan yiyeceklere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Karatay, kendisinin dolandırılmasına ilişkin bir soru üzerine, “Bu bir organize suçtur. Beni soyan aynı hırsız 8 ay yattı, çıktı fakat onu organize edenler halen dolaşıyor” diye konuştu. (AA)