Sayfa Yükleniyor...
Diyetisyen Ece Özlük, yazın nasıl beslenmemiz gerektiğini anlattı
Özlük, “Güneşli ve açık havalarda genellikle daha erken kalkar, geç uyur günü geç bitirmek isteriz. Yazın kışa oranla iştahımız daha kapalıdır. Bu dönem için birkaç tane beslenme tavsiyeleri vereceğim. Amblemimiz olan 4 yapraklı yonca diyetini yapmak yani temel ihtiyaçlarımız olan sebze, meyve, süt ürünleri kompleksli karbonhidratlar, et ve et ürünlerini dengeli bir şekilde diyete taşıyarak besin çeşitlerini sağlamak gerekir. 3+3=6 prensibi öğün sayılarımızı arttırmak sindirim sistemimizin zorlanmaması için önemlidir. Öğün aralarımızın 2 buçuk 3 saat aralarında olması gerekir ve uzun süre aç kalınmamalı ve birden yemeğe saldırılmamalıdır. Su içmek için susamayı beklememeliyiz” dedi. İHA
Haber Merkezi