Moda aşıklarının buluşma noktası…

Kaliteli, tutarlı ve bilinçli eğitim sloganıyla faaliyet gösteren Üçel Moda Akademisi, öğrencilerini hafta sonu sınıflarıyla 15 ayda sektöre hazırlıyor. Hafta içi eğitimlerinin de mevcut olduğu Üçel Moda Akademisi’nde daha kısa sürede eğitimler bitebiliyor


  • Oluşturulma Tarihi : 04.01.2016 09:51
  • Güncelleme Tarihi : 04.01.2016 09:51
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Moda aşıklarının buluşma noktası…

EMİNE YALÇIN - Üçel Moda Akademisi Özgül Yücel Yardımcı, sektöre girmek isteyen kişilerin Üçel Moda Akademisi’ni tercih ettiğini belirterek, mesleki donanım vermeyi hedeflediklerini söyledi. Üçel Moda Akademisi’nde öğrenci olmak isteyenlerin okulunu ya da işini bırakmak zorunda olmadıklarına da dikkat çeken Yardımcı, hafta sonu bir günü eğitime ayırmanın yeterli olduğunu belirtti.

KENDİ MODAEVLERİNİ AÇABİLİYORLAR

Üçel Moda Akademisi Özgül Yücel Yardımcı, kurumun 37 yıl boyunca sektörün beyin takımını oluşturan modelist, stilist ve moda tasarımcılarını yetiştiren etkin bir eğitim kurumu olduğunu kendisinin de bu kurumda yaklaşık 14 senedir kurum müdürü olarak çalıştığını dile getirdi. Üçel Moda Akademisi’ne sektörde çalışanlar, meslek lisesi, meslek yüksekokulu, güzel sanatlar fakültesi, tekstil mühendisliği eğitimi alan öğrenci ve mezunları ile moda severlerin katıldığını da ifade eden Yardımcı, “Modaya gönül veren herkes katılabileceği eğitimlerle sektörün beyin takımı olan moda tasarımcıları ve modelistler olarak mezun oluyor ve iş hayatına atılabiliyor. Eğitim sonucunda moda evlerinde, fabrikalarda alanlarında işe yönlendirilen öğrencilerimiz tecrübe kazandıktan sonra kendi firmalarını veya modaevlerini açabiliyorlar” diye konuştu.

HOBİ KURSU DEĞİLİZ

Yardımcı, amaçlarının mesleki donanım sağlamak olduğunu belirterek, mezun olan kursiyerlerin sektör içinde kendilerine ihtiyaç duydukları her noktada yardımcı olduklarını söyledi. Hobi kursu gibi olmadıkları başarı odaklı çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Yardımcı, “Yaptığınız işten eğer para kazanmıyorsanız o meslek olmamış oluyor. Biz hem sanatçı hem zanaatkar olarak bakıyoruz. Kursiyerlerimiz tasarımlarına elbette kendi ruh hallerini yansıtıyorlar ama hedef kitle analizini yapıyor olması lazım. Bizde kursiyerlerimize farklı bakış açıları kazandırıyoruz. Analiz yapabilme yeteneği kazandırıyoruz” dedi.

MODA AŞIKLARININ BULUŞMA NOKTASI

İşletme, muhasebe, öğretmen ve tıp doktoru gibi eğitimli kişilerin içlerindeki moda aşkıyla geldikleri kuruma sektöre yön veren tasarımcı ve modelistler olarak çıkması kendilerine ayrı bir gurur verdiğine dikkat çeken Yardımcı, “Mesela doktor olan bir öğrencimiz kalıp ofisi açarken, muhasebeci bir diğer öğrencimiz de modaevi açtı. Kamu yönetimi mezunu olan bir öğrencimiz ise ihracat yapan bir firmanın tasarımcısı oldu. Sektörde makine operatörü iken modelistlik ve stilistlik eğitimi alan bir diğer öğrencimiz de çalıştığı fason işletmeyi kendi meziyetlerine yetmediği için bırakmak isterken fason işletmeyi ihracat firmasına dönüştürmüş ve firmanın kar ortağı oldu. İngiliz dili ve edebiyatı okuyan stilistlik öğrencimiz müşteri temsilcisi olarak iş hayatına geçiş yaptı. Bu örnekler modayı ve tekstil sektörünü çok sevmenin sonuçları. Hayatlarını kendilerine dayatılan işlerde tüketmeyi istemeyen, içlerinde kalan tasarım ve moda aşkına dur diyemeyen moda aşıklarının sektörle buluşma noktasıdır Üçel Moda Akademisi” şeklinde konuştu.

FARKLI ÜLKELERDEN GELEN ÖĞRENCİLERE DE HİZMET VERİYORUZ

Yardımcı, Ege Bölgesi’nin en eski eğitim kurumu olan Üçel Moda Akademisi’nin yakın il ve ilçelerden gelen kursiyerler dışında Almanya, Hollanda, İngiltere ve Azerbaycan gibi birçok ülkeden gelen öğrencilere de hizmet verdiğini söyledi. Yardımcı: “Öğrencilerimizin kişisel özellikleri, daha önceki iş ve eğitim durumları göz önüne alınarak her birinin kapasitesi doğrultusunda staj eğitimleri ve kariyer planlamaları yapılmakta ve gelecekte hedefledikleri iş konumuna uzanan yol haritaları belirlenmektedir” dedi.

ÖRTÜNMEK VE GİYİNMEK ARASINDA FARK VAR

Bir tasarımcının hayal gücünü mutlaka ve mutlaka geliştirmesi gerektiğine dikkat çeken Yardımcı, “Örtünmek ve giyinmek arasında fark var. Giyim kişinin statüsünü ifade eder. Modu düşük birinin giyiminden ruh hali çözülebilir. Kişinin giyimi ruh haline göre değişiklik gösterebilir. Ama tüm dünyada var olan trendleri bir dayatmadır. Birileri bizim için renkler ve modeller seçer. Zannederiz ki biz beğeniyoruz. Mesela yaklaşık 3 sene önce lacivert modaydı. Her yer lacivertti. Ama biz bu rengi sevdiğimizi düşündük. Aslında bize birileri tarafından sevdirildi. Bu işin devleri var. O devler bu işleri organize ediyor. Türkiye iyi bir fason ülkesiydi. Şu an için fasonlar Çin’e kaydı. Bizde bu yüzden yaptığımız her işi markalaştırmak ve kalitesini yükseltmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

ESKİDEN TASARIMCIYA MASA BİLE VERİLMİYORDU

Yardımcı, eskiden tasarımcıya masa bile verilmezken şu anda büyük ofislerin tasarım için ayrıldığını dile getirerek, aynı şekilde kalıpçının da steril ortamda üretime yakın ama daha farklı bir ortamda çalışmaya devam ettiğini söyledi. Yardımcı, “Düşününki makine sesi ile kalıp yaptığınızı. Matematiksel bir iş yaptığınız için zihninizi toplamanız gerekiyor. Yaptığınız işin numunesi dikiliyor. Onaylanıyor. Sonrasında üretime geçiyor. Bu yüzden her aşamada dikkatli olunması gerekiyor” diye konuştu.

MODA AŞIĞI OLMASI GEREKİYOR

Günümüzde tasarımcıya ve kalıpçıya verilen değerin arttığına da dikkat çeken Yardımcı, son zamanlarda farklı kanallarda yayınlanan dizilerin 3 günde tasarımcı olunuyormuş imajı yaratmasını da eleştirdi. Çizilen bu imajdan dolayı da insanların yanlış bilgilendirildiğini savunan yardımcı, sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz şu an burada tasarım ve kalıp olarak 10 kişilik bir ekip ile çalışıyoruz. Dönem dönem gelen taleplere göre ekibin sayısı değişebiliyor. Hemen hemen her sene ortalama olarak 120 öğrencimiz oluyor. Öğrencilerimizin moda aşığı olması gerekiyor. Neden? Çünkü eğitim süresi uzun. Kısa vadede hedefe ulaşılamıyor. Özellikle kalıbın meyvesi daha çabuk toplanırken tasarımın meyvesi daha geç toplanıyor. Tasarımın hazım süreci var. Olgunlaşma süreci var.”

GİDİLEN YOL ÖNEMLİ

Eğer kişinin hedefi sektöre girmekse Üçel Moda Akademisi’ni tercih etmesi gerektiğinin altını çizen Yardımcı, gereksiz bilgi birikimi ile kursiyerlerin zamanlarını çalmadıklarını söyledi. Yardımcı, “Gerekli olan bilgiyi kursiyerlerimize aktarıyoruz. Bir yere ulaşmanın birçok yolu var. İster o yere yolu uzatarak ister kestirme yolları kullanarak gidin. Gidilen yol çok önemli. Bir ürünü düşünün. 10 kalıpçıya verirsiniz. Her kalıpçı farklı bir kalıp çıkarır. Kimsenin gözü ve eli kimseye benzemez” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ: MESLEKİ DONANIM VERMEK

Yardımcı, reklam yapmadıklarını öğrencilerinin öğrenci getirdiğini vurgulayarak, sektöre girmek isteyen kişilerin de Üçel Moda Akademisi’ni tercih ettiğini belirtti. Mesleki donanım vermeyi hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Yardımcı, “Biz öğrencilerimize olması gereken şekilde eğitim veriyoruz. Saati dolduralım günü geçirelim gibi derdimiz yok. 15 ay eğitim sürecek deriz. Ama bu süre 16, 17 ya da 18 ay olabilir. Bu süre kişi ile alakalı. Mesela biz öğrencilerimize 40 ceket yaptırmadan asla 100 vermeyiz. Öğrenci yaptığı ilk 5 cekette hatalar yapar. 15 cekette hata yapmamaya başlar. Geri kalan ceketlerde de artık ayrıntılar vardır” dedi.

İŞİNİZİ BIRAKMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ

Üçel Moda Akademisi’nde öğrenci olmak isteyenlerin okulunu ya da işini bırakmak zorunda olmadıklarına da sözlerine ekleyen Yardımcı, hafta sonu bir günü eğitime ayırmanın yeterli olduğunun altını çizdi. Yardımcı, “Modelistlik ya da Stilistlik eğitimi almak istiyorsanız 15 ay süresince cumartesi ya da pazar günü eğitime alınacak ve Milli Eğitim Bakanlığı’nca onaylı sertifika ile mezun olacaksınız. Eğer modelist veya Stilist olarak çalışıyor fakat daha iyi koşullarda çalışmak ve donanımınızı arttırarak kariyerinizde ilerlemek hedefindeyseniz; bilgisayar destekli Modelistlik veya Stilistlik eğitimleri alabilir ve kariyer hedefinize ulaşabilirsiniz. Daha kısa sürede aynı donanıma sahip olabileceğiniz hafta içi düzenlenen kurs programlarımıza da dahil olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

ÜÇEL MODA AKADEMİSİ’NİN MİSYONU VE VİZYONU NEDİR?

MİSYONU

Kursiyerlerimizi gerekli ve doğru bilgiyle donatmak. Kursiyerlerimizde iş yapabilme becerisinin yanı sıra geniş ufuklu bakabilme yetisini oluşturmak. Kursiyerlerimizin öz güvenini sağlayarak, ihtiyaçları doğrultusunda staj yapabilmeleri için imkan sağlamak. Kursiyerlerimizin tecrübelerine ve bilgi birikimlerine uygun yol haritaları çizerek kursiyerleri sektöre lanse etmek. Kursiyerlerimize sevdikleri alanda kariyer kazandırmak.

VİZYONU

Kursiyerlerimizin koşulsuz memnuniyeti. Gelişen moda dünyasıyla uyumlu, aktif hareket edebilme.

Haber Merkezi