Sayfa Yükleniyor...
Geçtiğimiz günlerde sağlıklı atıştırmalık şeyler yiyebileceğim bir yer keşfettim. İsmi RUUDO COFFE&BAKERY … İyi ki keşfetmişim. Genelde böyle reklama giren yazılar yazmaktan kaçınırım ama bu yer övgüleri hak ediyor. Belki örnek alınır, sayıları çoğalır. Üstelik kafe sahibi de oldukça mütevazı ve paylaşımcı. Sohbet etme şansımız oldu. Bana ve sorularıma epey bir vaktini ayırdı.
Aslında RUUDO COFFE&BAKERY’nin beni etkileyen tarafı işletme yapısı ve müşteriye bakış açısı.
Merak edip soruyorum;
Bizim glutensiz gıdalarla ilgili fiyat algımız çok yüksek. Sizin ürünleriniz hem kaliteli hem uygun. Bu nasıl oluyor?
Ürün üreticiden satıcıya satıcıdan müşteriye gelinceye kadar ürün ‘glutensiz’ diye inanılmaz fiyatlara satılıyor. Buda glutensiz ürünlerde pahalı algısını yaratıyor. Çölyaklı bireylerin kısıtlı ürün çeşidi olduğundan nasıl olsa almak zorunda mantığı çok yanlış. Fiyat kontrollerinin yapılması gerekiyor.
Ben çok şükür kazanıyorum. Bana yetiyor. Ama ulaşılmaz değilim. Hem kaliteli, hem de uygun fiyata satış yapmaya çalışıyorum. Bir üründen yüzde 300 kazanacağıma yüzde 50 kazanıyorum. Gelenler memnun kalıp bir daha geliyorlar. Buda bizi devamlı tercih etmelerini sağlıyor.
Bu tarz ürünler maliyeti yüksek olduğu için mi yoksa glutensiz olduğu için mi pahalıya satılıyor?
Kıyaslama için içinde ne olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bizim fındık unu ile yaptığımız bir tatlı var. Fındık ununun kg 70 TL. Haliyle o tatlının fiyatı diğerlerinden biraz daha fazla oluyor. İçindeki maddeleri ve kg fiyatını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu tamamen neye göre kıyasladığınız ile ilgili.
Fakat glutensiz ürünlerin çoğu çok gereksiz fiyatlara satılıyor. Sadece nişastadan yapılan bir 300 g. ekmeğin 9 TL olması mümkün değil. Böyle satanlar var. Bunun maliyeti en fazla 2-2,5 arası. Ama bu ürün sırf glutensiz diye 9-10 TL’ye satılabiliyor. Burada da biraz vicdanlı olmak gerekiyor.
Glutensiz bir diyette buğday, arpa, çavdar gibi zengin besin içeriğine sahip ürünler yasak. Ürünlerinizin içeriğinde zengin besin öğelerine sahip bileşenler varmı?
Zengin besin değerine sahip ürünleri kullanıyoruz. Mesela karabuğday ile oluşturulmuş ekmeğimiz var. Biz karabuğday unu kullanıyoruz. Besin değeri oldukça yüksek. Nişasta kullanmadan daha doğal formda ürünler üretiyoruz.
Çok merak ediyorum, sağlıklı beslenme tercihi olanlarda geliyor mu? Yoksa sadece glutensiz diyet ile beslenmek zorunda olanlar mı geliyor?
En çok glutenle ilgili geliyorlar.Süt ve süt ürünlerine alerjisi olanda oldukça fazla. Fakat tadını beğendiği ve kaliteli bulduğu için gelenler de var. İstatistiğe vuracak olursak müşterilerimizin yüzde 40’ı tadını beğendiği için geliyor diyebilirim. Hatta satışını yaptığımız bir hamburger çeşidimiz var ve neredeyse yüzde 80’i tadını çok beğendiği için alıyor.
Bu tarz işletmelerin sayılarının artmasını dilerim. Sağlıkla kalın…