2

Pratik Lezzetler: Aşure nasıl yapılır?


  • Oluşturulma Tarihi : 09.08.2023 04:31
  • Güncelleme Tarihi :
Pratik Lezzetler: Aşure nasıl yapılır?

İslam alemi için önemli günlerden biri olarak kabul edilen aşure günü, Muharrem ayı içerisinde yer alıyor. İslam inancına göre, Hazreti Adem’den itibaren peygamberlerin hayatında önemli hadiselerin yaşandığı, bereket, paylaşma, birlik ve beraberliğin simgesi aşurenin yapıldığı muharrem ayının onuncu günü olan “Aşure Günü” idrak ediliyor. Bu önemli günlerde sizlerle aşure tarifi paylaşmak istedim. Hayrınız kabul, bereketiniz bol olsun. 

Malzemeler:

500 gram buğday
200 gram nohut
200 gram kuru fasulye
300 gram kuru üzüm
250 gram incir
250 gram kayısı
200 gram fındık
200 gram tuzsuz fıstık
200 gram badem
200 gram kuş üzümü
1 kilo şeker 

Yapılışı:

Öncelikle geceden buğday fasulye ve nohudu ayrı kaplarda birkaç su yıkayalım. Buğday ve fasulye ye sıcak su ekleyip kapların üstünü kapatalım. Nohuta su ekleyip ocağa alıp haşlayalım. Yumuşayan nohutların kabuklarını temizleyelim. Sabah buğdayı büyük bir tencereye alıp üzerine 1,5 litre su ekleyip kaynatalım. Ardından fasulyenin suyunu süzüp buğdaya ekleyelim. Arada karıştıralım yapışmasın. Fasulyeler yumuşamaya başlayınca nohutları ekleyelim. Su azalınca sıcak su ekleyelim. Bu arada aşureye girecek kuru yemişleri de güzelce yıkayalım. Kayısı ve incirleri küp küp doğrayalım. Ardından fıstık, fındık bademi ekleyip 5 dakika kaynatalım. Daha sonra kuru üzüm ve kuş üzümünü ekleyelim.1- 2 dakika sonra kuru kayısı ve inciri ekleyip, ardından şekeri koyduktan sonra bir 3 dakika kaynatıp ocağın altını kapatalım. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Pratik Lezzetler: Aşure nasıl yapılır?
Hatice Erek
Yazarımız Kim ?

Hatice Erek