Sayfa Yükleniyor...
Ben de evde güvenle hazırladığım tarifleri sizinle paylaşmak istedim. Kolay ulaşılabilir ve lezzetli tarifleri zorlanmadan mutfağınızda hazırlayabileceksiniz. Bugün sizlere hem çocukların hem de yetişkinlerin çok sevdiği elmalı kurabiye tarifini anlatacağım. Şimdiden afiyet olsun.
İç harcı için
3 elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
Hamuru için
125 Gram tereyağı ya da margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un (un miktarı unun markasına göre değişebilir)
Hazırlanışı
Elmalarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz. Tavaya aldığımız elmaların üzerine 3 yemek kaşığı toz biber ilave edip ocağın altını açıyoruz. Elmaların suyu çekene kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Suyu çekilince ocağı kapatıp üzerine tarçını ekleyip karıştırıyoruz ve harcımızı başka bir kaba alıp soğumaya bırakıyoruz. Başka bir kaba tereyağı, yoğurt, yumurta, sıvı yağımızı, vanilya pudra şekerini karıştırıyoruz. Sonra üzerine bir paket kabartma tuzu ve unun yarısını karıştırıyoruz. Daha sonra kalan diğer unu da kontrollü bir şekilde toparlana kadar yoğuruyoruz. Hamurumuzu ikiye bölüp unladığımız tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açıyoruz. Açtığımız hamuru daire seklinde kesmek için varsa hamur kesici aparat ya da su bardağıyla daireler yapıyoruz. İç harcımızdan birer tatlı kaşığı alıp hamurumuzun ortalarına yerleştiriyoruz. Hamurumuzun iki kenarını birleştirip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim. Kurabiyelerimizi üstü beyaz kalacak şekilde 170 derece pişirelim. Pişme süresi fırından fırına değişebilir. Kurabiyelerimiz pişirdikten sonra soğumaya bırakalım daha sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapabiliriz.